ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δίπλα στη λίμνη…

Εικόνα του άρθρου Δίπλα στη λίμνη…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2024, 17:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με ένα τρίλεπτο βίντεο, που γυρίστηκε σε παρόχθιες περιοχές της λίμνης Παμβώτιδας (εκτός αστικού παραλίμνιου μετώπου), στέλνει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας το μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Καταρχάς ο κ. Μπέγκας υπενθυμίζει τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας που καλούνται να επιτύχουν τα Γιάννενα, όπως και τη σημασία του λιμναίου οικοσυστήματος αλλά και των δημόσιων χώρων.

Πέραν της συλλογικής ευθύνης, δίνει έμφαση και στην ατομική ευθύνη: «Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά με μικρές καθημερινές πράξεις, όπως η ανακύκλωση, η μείωση της χρήσης πλαστικού και η φροντίδα των δημόσιων χώρων».

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Μπέγκας επισημαίνει τις δράσεις που θα γίνουν με αφορμή την παγκόσμια περιβάλλοντος. Όπως είναι η βράβευση των σχολείων που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης followgreen, δεντροφύτευση από μαθητές και η διοργάνωση ενός πικ νικ για παιδιά το Σάββατο 15 Ιουνίου, στο πάρκο Λιθαρίτσια. «Θα είναι μια μέρα γιορτής, στη λήξη του σχολικού έτους, όπου όλοι μαζί θα απολαύσουμε το φυσικό περιβάλλον, ξεκινώντας έτσι μια σειρά δράσεων που θα μας φέρουν πιο κοντά στους πολύτιμους δημόσιους χώρους μας» αναφέρει. Βέβαια, οι δημόσιοι χώροι για να είναι ελκυστικοί, θα πρέπει να είναι πάντα καθαροί και καλαίσθητοι.

Παράλληλα, ο δήμαρχος καλεί τους πολίτες να στείλουν το επόμενο διάστημα «τις καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζετε στα νοικοκυριά σας, ώστε να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό λεύκωμα, με τη δική σας συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος».

«Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε τα Γιάννενα έναν πρότυπο δήμο σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και ανθεκτικότητας, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3