ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αδράνεια, φαίνεσθαι, μικροπολιτικές συνεργασίες» το Επιμελητήριο

Εικόνα του άρθρου «Αδράνεια, φαίνεσθαι, μικροπολιτικές συνεργασίες» το Επιμελητήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2017, 20:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου οι έμποροι και επιχειρηματίες των Ιωαννίνων θα ψηφίσουν για τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου, ενός θεσμού που προσπαθεί εδώ και χρόνια να ανακτήσει την εμβέλειά του, εν μέσω κρίσης. Φέτος φαίνεται ότι για τις εκλογές που θα γίνουν στο Du Lac, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και οι παρατάξεις που διεκδικούν τη διοίκηση, μάλλον δεν είναι διατεθειμένες να πάνε σε «μεσοβέζικες λύσεις».

Η Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη, με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Επιμελητηρίου την περίοδο 2012-14, διεκδικεί τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, με πολλές αναφορές στη συγκεκριμένη θητεία και με πολλές αιχμές για τη νυν διοίκηση του Γιάννη Μήτση.

Ξεκινώντας από τα… αιχμηρά, ο κ. Δημητρίου, στην επίσημη έναρξη της σχεδόν δίμηνης προεκλογικής περιόδου, είπε χαρακτηριστικά:  «Η διάδοχη κατάσταση (σ.σ. της δικής του προεδρικής θητείας) δεν ανταποκρίθηκε στις επιταγές των καιρών. Διακρίθηκε για την πλήρη αναποτελεσματικότητα της, για την απαξίωση κάθε θεσμικού και ουσιαστικού της ρόλου και για την εγκατάλειψη κάθε δραστηριότητας υπέρ των επιχειρηματιών της περιοχής μας». Κατηγόρησε ανοιχτά τη διοίκηση για «αδράνεια, πολυδάπανες εκδηλώσεις μόνο για το ‘φαίνεσθαι’, μικροπολιτικές συνεργασίες με κυβερνώντες, σε μια εποχή που η κυβέρνηση κρατά μια πλήρως αντιεπιχειρηματική στάση, είναι τα ‘επιτεύγματα’ της τωρινής διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων».

Ο κ. Δημητρίου είπε ότι «θέλουμε να συνεχίσουμε αυτά που αφήσαμε στη μέση», υποστηρίζοντας ότι επί προεδρίας του «η διοικητική επιτροπή, οι σύμβουλοι αλλά και τα στελέχη του Επιμελητηρίου είχαν οργώσει κυριολεκτικά το νομό Ιωαννίνων, από το κέντρο του, την πόλη των Ιωαννίνων, έως το τελευταίο χωριό, και με σειρά ενημερωτικών και υποστηρικτικών εκδηλώσεων ενημέρωναν τους επιχειρηματίες για κάθε καινούργια επιχειρηματική ή χρηματοδοτική ευκαιρία».

Υπογράμμισε την «εξωστρεφή στάση» του Επιμελητηρίου εκείνης της περιόδου, αλλά και τη στάση που κράτησε απέναντι στις κυβερνήσεις «μη χαρίζοντας κάστανα, μην παίζοντας πολιτικά παιχνίδια, με κανέναν εκ των κυβερνώντων. Ήταν η περίοδος που το Επιμελητήριο Ιωαννίνων εκπροσωπούσε τους δεινοπαθούντες επιχειρηματίες- μέλη του και κανέναν άλλον».

Ο κ. Δημητρίου κάλεσε τέλος τα μέλη του Επιμελητηρίου να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Κίνησης Επιχειρηματιών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back