ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το δίλημμα του αυτοκράτορα» στο Καμπέρειο Θέατρο

Εικόνα του άρθρου «Το δίλημμα του αυτοκράτορα» στο Καμπέρειο Θέατρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2023, 17:05
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανεβάζει για τελευταία φορά τη φετινή της παράσταση «Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα», το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Αλέξανδρος Ράπτης. Βοηθός σκηνοθέτης ο Δημήτρης Καλακίδης, χορογραφίες η Λάουρα Τσιάτη, σκηνικά-κοστούμια η Γιώτα Ορφανίδου, πρωτότυπη μουσική η Hippo Theatre Group και φωτισμούς ο Απόστολος Κουτσιανικούλης.

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τριανταφυλλιά Πάντου, Μαρία Παπαγιαννάκη, Κώστας Χατζηγεωργίου.

Σύνοψη του έργου: Ο αυτοκράτορας της Κίνας Τενγκ Τουν Τε είναι βαριά θλιμμένος και ο μόνος τρόπος για να ξαναγίνει χαρούμενος είναι αν ακούσει το θεραπευτικό τραγούδι ενός σπάνιου μαγικού αηδονιού. Αυλικοί και υπηρέτες τρέχουν στα πέρατα της Κίνας, το βρίσκουν και το πείθουν να έρθει στο παλάτι για να σώσει τον αυτοκράτορά τους.

Ο αυτοκράτορας όντως γίνεται καλά. Μια μέρα όμως ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας του στέλνει για δώρο ένα μηχανικό αηδόνι που τραγουδάει το ίδιο καλά με το δικό του. Το μηχανικό αηδόνι αν και δεν νιώθει αληθινά συναισθήματα δεν κουράζεται και δεν βραχνιάζει ποτέ. Ο αυτοκράτορας είναι σε δίλημμα. Ποιο από τα δύο αηδόνια να κρατήσει;

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back