ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δίκτυο φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων από τη ΔΕΗ

Εικόνα του άρθρου Δίκτυο φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων από τη ΔΕΗ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2021, 01:22
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Την εγκατάσταση 10.000 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα την επόμενη 5ετία, προβλέπει ο σχεδιασμός της ΔΕΗ για την επέκταση στην ηλεκτροκίνηση, που παρουσιάστηκε απόψε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης Γιώργο Στάσση, σε εκδήλωση παρουσία της γεν. γραμματέως του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρας Σδούκου. 

Η ΔΕΗ αναπτύσσεται στην ηλεκτροκίνηση με ειδικό σήμα (ΔΕΗ blue) που σχεδιάστηκε για την συγκεκριμένη αγορά, και σε συνεργασίες με αλυσίδες λιανικής, δήμους και άλλους φορείς, στους χώρους των οποίων εγκαθίστανται ήδη φορτιστές.

Το δίκτυο ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, όπως επισημάνθηκε, είναι ήδη το ταχύτερα αναπτυσσόμενο καθώς το τελευταίο 5μηνο εγκαταστάθηκαν 300 φορτιστές και ο στόχος είναι ο υπερδιπλασιασμός του δικτύου κάθε χρόνο.

Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης είναι διαθέσιμη η εφαρμογή ΔΕΗ blue για κινητές συσκευές, μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τους διαθέσιμους φορτιστές στην περιοχή τους και να πληρώνουν το ρεύμα που αγοράζουν για το αυτοκίνητό τους. 


Δωρεάν φόρτιση

Ως προωθητική ενέργεια, η φόρτιση των οχημάτων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα γίνεται δωρεάν, ενώ η ΔΕΗ δεσμεύεται πως η ενέργεια με την οποία θα φορτίζονται τα οχήματα, θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, καθώς θα συνοδεύεται από τα αντίστοιχα «πράσινα» πιστοποιητικά.

Ο γενικός διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ Κυριάκος Κοφινάς, αναφέρθηκε στις σημαντικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες στις οποίες έχει προχωρήσει η ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα, «με βάση το κοινό όραμα και σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση», και απηύθυνε πρόσκληση στους χρήστες και δυνητικούς χρήστες της ηλεκτροκίνησης να υποδείξουν οι ίδιοι τα σημεία που θα επιθυμούσαν να τοποθετηθεί ο επόμενος φορτιστής, μέσω της εφαρμογής DEIblue και το #odikosmoufortistis.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back