ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δικηγόροι: «Aιφνίδια εξαίρεση» από τα 800 ευρώ

Εικόνα του άρθρου Δικηγόροι: «Aιφνίδια εξαίρεση» από τα 800 ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2020, 14:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας στους αρμόδιους υπουργούς αποστέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων για «την επαίσχυντη υπαναχώρηση της κυβέρνησης και την εξαίρεση των δικηγόρων από την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η διαμαρτυρία αυτή αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, η οποία έγινε χτες το βράδυ.

Στην επιστολή, οι δικηγόροι των Ιωαννίνων υπενθυμίζουν ότι τα δικαστήρια ήταν από τους πρώτους χώρους συνάθροισης κοινού, η λειτουργία των οποίων αναστάλθηκε. Ακολούθησαν τα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι τα δικηγορικά τους γραφεία είναι κλειστά.

«Δεν επιλέξαμε να μην εργαζόμαστε αλλά υποχρεωθήκαμε (ορθώς) από την πολιτεία προς τούτο. Ο αιφνίδιος αποκλεισμός των δικηγόρων από τους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ πραγματικά αποτελεί μία αδικαιολόγητη υπαναχώρηση» τονίζεται. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων επισημαίνει ότι, ενώ οι δικηγόροι αρχικώς είχαν ενταχθεί στους πληττόμενους κλάδους που θα λάβουν την αποζημίωση, «η έντεχνη αυτή υπαναχώρηση μέσω της σύγχυσης που προκάλεσε το δελτίο τύπου του υπουργείου Εργασίας στις 24.3.2020, αποτελεί κατάφωρη ανακολουθία και, εν τέλει, απόλυτο εμπαιγμό που, σε καμία περίπτωση, δεν έπρεπε να χαρακτηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές και, μάλιστα, αυτές τις δύσκολες ώρες».

Στην επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία υπογράφει η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Νάκα, ο σύλλογος ζητά να ληφθεί μέριμνα για όλους τους δικηγόρους και τους ασκούμενους.

Ο σύλλογος, μία μέρα πριν, είχε αποστείλει επιστολή και στους βουλευτές Ιωαννίνων. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back