Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διευκρινίσεις για το «φακελάκι»

Εικόνα του άρθρου Διευκρινίσεις για το «φακελάκι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2020, 16:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διευκρινίζει δύο πράγματα σχετικά με το περιστατικό δωροληψίας που ανέφερε η αστυνομία σε χτεσινό της δελτίο.

Πρώτον, ότι δεν αφορά γιατρό, αλλά επιστήμονα άλλης ειδικότητας και δεύτερον, ότι δεν έχει να κάνει με υπηρεσία που παρέχεται από το ίδιο το νοσοκομείο.

«Η ποινική διάσταση του εν λόγω περιστατικού ελέγχεται και θα διαλευκανθεί από τη δικαιοσύνη» αναφέρει η διοίκηση, η οποία έχει προβεί ήδη «σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ερευνηθούν οι όποιες πειθαρχικές ευθύνες».

Επίσης, έχει ενημερωθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει η λήψη των πειθαρχικών μέτρων.

Σημειωτέον ότι η αστυνομία, στο δελτίο, ανέφερε ότι πρόκειται για «γιατρό δημόσιου νοσοκομείου της Ηπείρου», κάτι που διαψεύδει ουσιαστικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

ΣΧΟΛΙΑ
Mark
Εντάξει ανήκε προφανώς στο παραιατρικό προσωπικό. Αλλά και κανονικός ιατρός να ήταν, η Διοίκηση όλο και κάπως πιο αθώα θα προσπαθούσε να τα παρουσιάσει. Αναρωτιέμαι πάντως για ποιο λόγο προκλήθηκε....σάλος στην ιατρική και πανεπιστημιακή κοινότητα της περιοχής (όπως αναφέρεται σε όλα τα δημοσιεύματα) εφόσον είναι ευρέως γνωστό ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ζητάνε φακελάκια. Οι παλιοί ειδικά. Φυσικά δεν λέω, είναι πολύ καλό νοσοκομείο και υπάρχουν και αυτοί που δεν ζητάνε τίποτα ή έστω και αυτοί που ναι μεν τα δέχονται αν τους προσφερθούν χρήματα αλλά δεν τα απαιτούν ωστόσο υπάρχουν και διάφοροι που ζητάνε. Μερικές κλινικές εκεί μέσα ειδικά φημίζονται. Οπότε ας μην πέφτουμε απ τα σύννεφα. Τέλος πάντων, τρύπα στο νερό είναι καθώς δεν υπάρχει ένας σκληρός Νόμος που να λέει πως όταν πιάνεσαι με φακελάκι, να απολύεσαι άμεσα και να αφαιρείται για αρκετά χρόνια η άδεια επαγγέλματος. Εαν υπήρχε θα είχαν νόημα οι συλλήψεις και γενικά το φαινόμενο θα μειωνόταν δραστικά. Εφόσον όμως δεν υπάρχει τέτοια νομοθεσία ας φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες να τους μάθουμε αλλιώς....επίσης και να πηγαίνουμε στην Αστυνομία όπως στην παραπάνω περίπτωση μπας και φοβηθούν έστω κάπως απ το να ζητάνε χρήματα. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να αναζητήσετε την έκβαση της υπόθεσης!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back