Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Διεκδικούν

Εικόνα του άρθρου Διεκδικούν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2022, 23:00
ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Tα παλαμάκια δεν πληρώνουν λογαριασμούς» γράφει το αυτοσχέδιο πλακάτ που κρατά η νοσηλεύτρια του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο στο Λιντς. Βρετανία, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022.

Και είναι αλήθεια ότι από τα χειροκροτήματα, τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια των κυβερνήσεων χόρτασαν οι εργαζόμενοι στην υγεία σε όλα τα μέρη του κόσμου. Βεβαίως και στην Ελλάδα.

Στη Βρετανία πάνω από 100.000 νοσηλευτές του συνδικάτου Royal College of Nursing (η πρώτη του σωματείου από την ίδρυσή του πριν από 106 χρόνια) έχουν κατακλύσει τους δρόμους από το πρωί σε Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία, Νιούκαστλ και Γουέστμινστερ. Η απεργία θα επαναληφθεί στις 20 Δεκεμβρίου και αφορά τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με απεργιακό κύμα αυτό τον χειμώνα, με τις κινητοποιήσεις να παραλύουν τους σιδηροδρόμους και τα ταχυδρομεία, ενώ και τα αεροδρόμια προετοιμάζονται για προβλήματα στη λειτουργία τους στη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Φωτογραφία: EPA/ADAM VAUGHAN

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back