Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής αγώνας Ρόλλερσκι στο Μέτσοβο: Χρυσός απολογισμός

Εικόνα του άρθρου Διεθνής αγώνας Ρόλλερσκι στο Μέτσοβο: Χρυσός απολογισμός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2017, 00:03
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με μια πλούσια συγκομιδή μεταλλίων και διακρίσεων για τα ελληνικά χρώματα, ολοκληρώθηκε σήμερα ο διεθνής αγώνας Ρόλλερσκι που διεξήχθη με επιτυχία στο Μέτσοβο, όπου πήραν μέρος μερικοί από τους καλύτερους αθλητές των Βαλκανίων, γεγονός που βοήθησε οι αγώνες να έχουν εξαιρετικούς βαθμούς FIS. 

Οι χιονοδρόμοι Αντοχής κέρδισαν συνολικά 5 χρυσά, 2 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα στις δύο κατηγορίες αντρών και γυναικών. 

Στην κατηγορία αντρών ο Απόστολος Αγγέλης πέτυχε το απόλυτο σε ισάριθμα αγωνίσματα και με τρία χρυσά μετάλλια και σπουδαίες επιδόσεις ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων. 

Τόσο στην ανάβαση των 6 χλμ όσο και στο αγώνισμα των 3,75 χλμ κέρδισε μάλλον εύκολα. Στα 10 χλμ ο αγώνας ήταν αμφίρροπος μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο και 10 αθλητές διεκδικούσαν τη νίκη επί ίσους όρους. Τελικά με ένα παρατεταμένο σπριντ ο πρωταθλητής του ΕΟΣ Μέτσοβου κατάφερε να προσπεράσει τους υπόλοιπους και να νικήσει τον Τούρκο Dursun Hamza στο fotofinish. 

Ο Αλέξης Βανιάς έκανε τα πάντα για να ανέβει στο βάθρο και τα κατάφερε δύο φορές: ασημένιο στα 3,75 χλμ και χάλκινο στα 10 χλμ καταγράφοντας παράλληλα σημαντικές επιδόσεις. Οι αθλητές του ΕΟΣ Μετσόβου Νικόλαος Τσουρέκας και Κλεάνθης Καραμίχας προσπαθήσαν να κερδίσουν κάποιο μετάλλιο χωρίς να τα καταφέρουν, μπήκαν όμως στην πρώτη εξάδα και βελτιώσαν τη διεθνή βαθμολόγια τους. 

Στις γυναίκες η Μαρία Τσακίρη ήταν εξαιρετική στα αγωνίσματα της ανάβασης και των 3,75 χλμ και κέρδισε ισάριθμα χρυσά μετάλλια με πολύ κάλες επιδόσεις. Στο αγώνισμα των 5 χλμ έχασε στο τελικό σπριντ από δύο αθλήτριες και τερμάτισε τρίτη κερδίζοντας ένα ακόμη μετάλλιο. 

Η Μαρία Ντάνου έκανε την καλύτερη κούρσα στο αγώνισμα των 3,75 χλμ όπου κατετάγη δεύτερη και κέρδισε ασημένιο μετάλλιο και πολύτιμους βαθμούς.

Παράλληλα έγινε και το κύπελλο Ελλάδος 2017 οπού στις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων ξεχώρισαν οι Γεώργιος Αναστασιάδης και Στυλιανή Γιαννακοβίτη. Οι αθλητές του ΕΟΣ Νάουσας κέρδισαν από δύο χρυσά μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back