ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση δεδομένων

Εικόνα του άρθρου Διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση δεδομένων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2023, 16:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο διεθνή συνέδρια με πρωτοβουλία του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων φιλοξενεί η πόλη από 28 έως 31 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Grand Serai. Ο κοινός τίτλος των συνεδρίων είναι 2023 EDBT/ICDT Joint Conference και οι επιμέρους EDBT: 26th International Conference on Extending Database Technology & ICDT: 26th International Conference on Database Theory.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το συνέδριο αυτό αποτελεί ένα εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων και κορυφαίων συνεδρίων στον τομέα της Διαχείρισης Δεδομένων. Το EDBT/ICDT διοργανώνεται ετησίως από το 1988 και οι πέντε προηγούμενες διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις: Εδιμβούργο (2022), Λευκωσία (2021), Κοπεγχάγη (2020), Λισαβώνα (2019) και Βιέννη (2018)».

Στις συνεδριακές εκδηλώσεις αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 300 ερευνητές, επιστήμονες, φοιτητές από όλο τον κόσμο. Στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου συμμετέχουν διεθνή πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, όπως ΜΙΤ, University of Chicago, Imperial College London, University of Bologna, INRIA, TUMuenchen, κ.α. Όπως κάθε χρονιά, θα συμμετάσχουν εταιρίες του χώρου, όπως Huawei, Amazon, Microsoft, Snowflake, Google, Meta, IBM, SAPHANA, κ.α.

Στόχος του συνεδρίου, είναι να αναδειχθεί η διεθνής εμπειρία και πρακτική καθώς και η καινοτομία στον τομέα της διαχείρισης δεδομένων, προβάλλοντας τα τελευταία ερευνητικά αποτελέσματα καθώς και τεχνολογίες αιχμής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back