Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαπραγματεύσεις σήμερα για τα δημοσιονομικά

Εικόνα του άρθρου Διαπραγματεύσεις σήμερα για τα δημοσιονομικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2016, 12:07
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών με κύριο αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Η συνάντηση αναμένεται να αρχίσει στις 10.00 και από ελληνικής πλευρά θα μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη συνέχεια (12.00-13.00) θα συζητηθούν θέματα κοινωνικής πρόνοιας παρόντων του κ. Χουλιαράκη και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανούς Φωτίου.


ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στο μεταξύ κατά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών με αντικείμενο την εξέταση του σχεδίου της εξωδικαστικής διευθέτησης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας ανέφερε ότι υπήρξε επί της αρχής συμφωνία επί του σχεδίου, ωστόσο παραμένουν σε εκκρεμότητα κάποια τεχνικά ζητήματα, τα οποία θα συζητηθούν εκ νέου στο ραντεβού της ερχόμενης Τετάρτης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομίας, τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και οι δανειστές συμφωνούν να μην υπάρχει κούρεμα στις περιπτώσεις οφειλών προς το δημόσιο που σχετίζονται με τον ΦΠΑ και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών.

Στα ανοιχτά θέματα παραμένουν η συγκεκριμενοποίηση των κριτηρίων για το ποιες επιχειρήσεις θα υπάγονται στον νόμο και η διάρκεια ισχύος του νόμου.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back