ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Δια ζώσης» με εμβόλια, μάσκα, μέτρα

Εικόνα του άρθρου «Δια ζώσης» με εμβόλια, μάσκα, μέτρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2021, 11:20
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην τελευταία της συνεδρίαση, συζήτηση και πήρε αποφάσεις για την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο και κυρίως, για το πώς θα γίνουν εξεταστικές και μαθήματα.

Καταρχάς, η εξεταστική Σεπτεμβρίου «είναι εφικτό» να γίνει δια ζώσης, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα και τις αποφάσεις των τμημάτων.

Μαθήματα, εργαστήρια, κλινικές, επίσης θα γίνουν δια ζώσης, από τον Οκτώβριο, « με απαραίτητο τον συνδυασμό του εμβολιασμού, της πραγματοποίησης συνεχών ελέγχων (rapid tests) για όσους δεν εμβολιασθούν και χρήσης μάσκας» όπως αναφέρει η απόφαση.

Η σύγκλητος καλεί τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να εμβολιασθούν καθολικά, «ώστε η δια ζώσης λειτουργία του ακαδημαϊκού έργου να γίνεται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας».

Επίσης, το ίδρυμα έχει υποβάλλει αίτημα για λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στους χώρους του, σε Γιάννενα, Άρτα και Πρέβεζα και για rapid tests δύο φορές την εβδομάδα στην πανεπιστημιούπολη.

Θα χρειαστεί η επικαιροποίηση των μέτρων προστασίας από την Επιτροπή Θεμάτων Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τους υπεύθυνους συντονιστές στα τμήματα και τις υπηρεσίες.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση για την προμήθεια υλικών προστασίας από την πανδημία Covid-19 για τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια, τις κλινικές και τις υπηρεσίες του.

Τέλος, ζητάει από τα αστικά ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας να αυξήσουν τα δρομολόγια προς το πανεπιστήμιο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, σε συνδυασμό με την κατάρτιση των προγραμμάτων μαθημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back