Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων υπέρ του εμβολιασμού

Εικόνα του άρθρου Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων υπέρ του εμβολιασμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2021, 22:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έκκληση για μαζικό εμβολιασμό έκανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με τηλεδιάσκεψη), με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ανταποκρίνονται στην παραίνεση του δημάρχου περί της αναγκαιότητας των εμβολιασμών.

Κάνοντας έναν υγειονομικό απολογισμό της τελευταίας εβδομάδας, ο κ. Ελισάφ ανέφερε ότι τα κρούσματα έφτασαν στα 350, και αφορούν κυρίως νεαρά άτομα. Πρόσθεσε δε ότι νοσηλεύονται επτά άτομα στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων και ένα άτομο στη ΜΕΘ-Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία εισαγωγή ασθενούς με Covid-19 στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Ο κ. Ελισάφ έκανε λόγο  πάντως για «μια πρώτη πίεση και στις νοσηλευτικές μονάδες». «Υπάρχει μια υπερβολική χαλάρωση όλων μας… Πρέπει να τιθασεύσουμε τον αριθμό κρουσμάτων πριν πάρει εφιαλτικές διαστάσεις –κάτι που θα έχει έναν δυσμενή αντίκτυπο και στην υγειονομική και στην οικονομική κατάσταση».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας προέτρεψε κι αυτός με τη σειρά του τους πολίτες να εμβολιαστούν και τους κάλεσε να έχουν «ευήκοα ώτα στους επιστήμονες».

Η Τατιάνα Καλογιάννη, επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023», ανέφερε: «Φοβάμαι ότι η μεγάλη μάχη δεν είναι απέναντι στον κορονοϊό και στις μεταλλάξεις του αλλά ουσιαστικά στους αμφισβητίες του ιού, σε αυτούς που αγνοούν τις επιπτώσεις που θα ακολουθήσουν. Ό,τι κερδίσουμε από τον εμβολιασμό, μόνο θετικά μπορεί να προσμετρηθεί».

Ο Βλάσης Παπαχρήστος από τους «Πολίτες για την Ανατροπή» (ο επικεφαλής Λ. Νάτσης απουσίαζε), ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι ο ίδιος όσο και ο κ. Νάτσης είναι εμβολιασμένοι με AstraZeneca. Έδωσε έμφαση δε στην ανάγκη να πειστούν οι πολίτες που φοβούνται ή αμφισβητούν τον εμβολιασμό με άλλους τρόπους πέραν του εκφοβισμού.

Ο Χρήστος Πατσούρας από την «Αριστερή Παρέμβαση» μίλησε και αυτός για την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι χειρισμοί της κυβέρνησης δεν βοήθησαν την κοινωνία να ξεπεράσει τους όποιους φόβους της». Ο Νίκος Γκόντας από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί είναι μονόδρομος. Πρόσθεσε δε ότι «η αναξιοπιστία του δημόσιου διαλόγου, δικαιολογημένα ώς έναν βαθμό δημιουργεί καχυποψία στους συμπολίτες. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια παγκόσμια συνωμοσία…».

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Όλυ Τσουμάνη.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back