ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Ζαγορίου: Κοιτάει προς… «Φιλόδημο» και Leader

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζαγορίου: Κοιτάει προς… «Φιλόδημο» και Leader
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2018, 22:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος» και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leader ευελπιστεί ο Δήμος Ζαγορίου για να προχωρήσει κάποια έργα.

Στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, ύψους 505.000 ευρώ, στον «Φιλόδημο» για το έργο με τίτλο «Βελτίωση-ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Πέτρας». Πρόκειται για έργο που θα συνδέσει την Πέτρα με τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής.

Στο Leader, ο Δήμος θα καταθέσει δύο προτάσεις έργων: «Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Κουκούλι-Αυχήν Άγιος Μηνάς», με προϋπολογισμό 73.000 ευρώ, και «Αποπεράτωση κτιρίου Πνευματικού Κέντρου Μηλιωτάδων», με προϋπολογισμό 185.000 ευρώ.

Το συμβούλιο αποδέχθηκε επίσης την κάλυψη επιπλέον δαπάνης από ιδίους πόρους για τις μελέτες των έργων ανακαίνισης του κτιρίου της Αναγνωστοπουλείου Σχολής (και μετατροπής του σε κτίριο διοίκησης) στο Δίλοφο και της ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του δημοτικού οδοφωτισμού.

Άσφαλτος στα Άνω Πεδινά

Ενδιαφέρον έχει δε η επιχορήγηση των 50.000 ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου για το έργο «Ασφαλτόστρωση δρόμου στην Τοπική Κοινότητα Άνω Πεδινών». Αφορά τον κεντρικό δρόμο του χωριού που σήμερα είναι τσιμεντοστρωμένος. Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ζαγορίου, αναφέρεται ότι η ανάπλαση με κατασκευή καλντεριμιού, έργο για το οποίο υπάρχει σχετική μελέτη, δεν μπορεί να προωθηθεί λόγω έλλειψης πόρων. Ο προϋπολογισμός για το έργο αυτό εκτιμάται στα 800.000 ευρώ. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η ασφαλτόστρωση προκρίθηκε και στην πρόσφατη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων, μέχρι να βρεθεί πηγή χρηματοδότησης για την ανάπλαση. Τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, «αλλά με τα σημερινά δεδομένα η λύση που επιλέχθηκε, είναι μονόδρομος» όπως σημειώνεται.

*Στη φωτογραφία, η Αναγνωστοπούλειος Σχολής στο Δίλοφο

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3