ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Νικ. Σκουφά: Σύγκρουση, αυτοδιοικητική και κοινοβουλευτική…

Εικόνα του άρθρου Δήμος Νικ. Σκουφά: Σύγκρουση, αυτοδιοικητική και κοινοβουλευτική…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2024, 10:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Κώστας Παπασιώζος, πρώην βουλευτής της ΝΔ, σε συνέντευξή στον «Μαχητή» Άρτας δήλωσε ότι ο Δήμος είναι σε κακή οικονομική κατάσταση, προειδοποίησε με «κλείσιμο του δημαρχείου» και έριξε τις ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή, με επικεφαλής τη Ροζίνα Βαβέτση.

Οι δηλώσεις του κ. Παπασιώζου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ενωτικής Πορείας, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η τωρινή δημοτική αρχή ήταν αντιπολίτευση και ξέρει πολύ καλά ότι ο δήμος ποτέ δεν είχε τους απαραίτητους πόρους από την κεντρική διοίκηση για να ασκήσει επαρκώς τις αρμοδιότητές του, τις βασικές ανάγκες των πολιτών του γνωρίζοντας όλοι πολύ καλά ότι συνεχώς μεταφέρονται νέες αρμοδιότητες χωρίς τη μεταφορά των ανάλογων πόρων (διαχείριση αδέσποτων ζώων, καθαρισμός οικοπέδων προς πυροπροστασία, κ.α)».

Αρνείται όμως τις κατηγορίες για κακοδιαχείριση, λέγοντας ότι η περίοδος της πανδημίας με την αναστολή εισπράξεων, η ακρίβεια στα καύσιμα και στην ενέργεια, δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες υποχρεώσεις.

«Για τα τέλη ταφής το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά της Περιφέρειας αφού θεωρήθηκε δυσβάσταχτο το κόστος το οποίο θα μετακυλούσε στον απλό πολίτη αλλά τότε η αντιπολίτευση του κ. Παπασιώζου αρνήθηκε την προσφυγή» προσθέτει.

Καταλήγει τονίζοντας ότι «τα ποσά τα οποία αναφέρει η τωρινή δημοτική αρχή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχει φέρει ακόμα προς ψήφιση τον προϋπολογισμό είναι μια συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας με προφανή δόλο, με απώτερο σκοπό να μας επιβάλλει μνημόνιο ή δάνειο, αδιαφορώντας για το μέλλον του δήμου μας» και καλεί τον κ. Παπασιώζο να παραιτηθεί, εφόσον δεν μπορεί να διοικήσει.

Στο θέμα παρενέβη και η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι «αντί ο κ. Παπασιώζος να κάνει τη δουλειά του ως δήμαρχος και να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές για διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου Νικολάου Σκουφά, αλλά και στα υπουργεία της κυβέρνησης του κόμματος του, της ΝΔ, αφήνει υπονοούμενα και ψάχνει φανταστικούς υποστηρικτές της πρώην δημάρχου, επίσης προερχόμενης από τη ΝΔ».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back