ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Δήμος Νέας Υόρκης: Μια μήνυση για την «ψυχική υγεία των νέων»

Εικόνα του άρθρου Δήμος Νέας Υόρκης: Μια μήνυση για την «ψυχική υγεία των νέων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2024, 10:51
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μήνυση κατά των εταιρειών που βρίσκονται πίσω από SnapChat, το Instagram, το YouTube και το TikTok. κατέθεσε ο Δήμος Νέας Υόρκης κατηγορώντας τες ότι υποδαυλίζουν μια «πανεθνική κρίση ψυχικής υγείας των νέων», εκθέτοντας τα παιδιά «σε μια ασταμάτητη ροή επιβλαβούς περιεχομένου».

Η αγωγή, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια, ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες σχεδίασαν σκόπιμα τις πλατφόρμες τους για να χειραγωγούν και να εθίζουν σκόπιμα τα παιδιά και τους εφήβους στις εφαρμογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η αγωγή επισήμανε τη χρήση αλγορίθμων για τη δημιουργία ροών που κρατούν τους χρήστες στις πλατφόρμες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ενθαρρύνουν την καταναγκαστική χρήση.

Η αγωγή κατηγορεί τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης ότι χειραγωγούν τους χρήστες κάνοντάς τους να αισθάνονται υποχρεωμένοι να απαντήσουν σε μια θετική ενέργεια με μια άλλη θετική ενέργεια.

ΟΙ αντιδράσεις στην αγωγή

«Το Snapchat σχεδιάστηκε σκόπιμα για να είναι διαφορετικό από τα παραδοσιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έμφαση στο να βοηθά τους Snapchatters να επικοινωνούν με τους στενούς τους φίλους. Το Snapchat ανοίγει απευθείας σε μια κάμερα - και όχι σε μια ροή περιεχομένου που ενθαρρύνει την παθητική κύλιση - και δεν έχει παραδοσιακά δημόσια likes ή σχόλια. Αν και θα έχουμε πάντα περισσότερη δουλειά να κάνουμε, αισθανόμαστε καλά για το ρόλο που παίζει το Snapchat στο να βοηθά τους στενούς φίλους να αισθάνονται συνδεδεμένοι, χαρούμενοι και προετοιμασμένοι καθώς αντιμετωπίζουν τις πολλές προκλήσεις της εφηβείας», ανέφερε εκπρόσωπος της Snap Inc.

Η TikTok απάντησε επίσης στη μήνυση της πόλης. «Το TikTok διαθέτει κορυφαίες στον κλάδο διασφαλίσεις για την υποστήριξη της ευημερίας των εφήβων, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών περιορισμένης ηλικίας, του γονικού ελέγχου, του αυτόματου χρονικού ορίου των 60 λεπτών για χρήστες κάτω των 18 ετών και πολλά άλλα. Συνεργαζόμαστε τακτικά με εμπειρογνώμονες για να κατανοήσουμε τις αναδυόμενες βέλτιστες πρακτικές και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε την κοινότητά μας ασφαλή, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που αφορούν όλο τον κλάδο», δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok.

Η Meta, στην οποία ανήκει το Instagram, δήλωσε ότι η ασφάλεια των εφήβων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. «Θέλουμε οι έφηβοι να έχουν ασφαλείς, κατάλληλες για την ηλικία τους εμπειρίες στο διαδίκτυο και διαθέτουμε πάνω από 30 εργαλεία και λειτουργίες για να υποστηρίξουμε αυτούς και τους γονείς τους. Ξοδέψαμε μια δεκαετία δουλεύοντας πάνω σε αυτά τα θέματα και προσλαμβάνοντας ανθρώπους που έχουν αφιερώσει την καριέρα τους στο να διατηρούν τους νέους ασφαλείς και υποστηριζόμενους στο διαδίκτυο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Το να παρέχουμε στους νέους μια ασφαλέστερη και υγιέστερη εμπειρία στο διαδίκτυο ήταν πάντα ο πυρήνας της δουλειάς μας. Σε συνεργασία με ειδικούς σε θέματα νεολαίας, ψυχικής υγείας και γονέων, έχουμε δημιουργήσει υπηρεσίες και πολιτικές που παρέχουν στους νέους εμπειρίες κατάλληλες για την ηλικία τους και στους γονείς ισχυρούς ελέγχους. Οι ισχυρισμοί σε αυτή την καταγγελία είναι απλά αναληθείς», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

«Την τελευταία δεκαετία, έχουμε δει πόσο εθιστικός και συντριπτικός μπορεί να είναι ο διαδικτυακός κόσμος, εκθέτοντας τα παιδιά μας σε μια ασταμάτητη ροή επιβλαβούς περιεχομένου και τροφοδοτώντας την εθνική κρίση ψυχικής υγείας των νέων», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς. «Η πόλη μας είναι χτισμένη πάνω στην καινοτομία και την τεχνολογία, αλλά πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης καταλήγουν να θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική υγεία των παιδιών μας, προωθώντας τον εθισμό και ενθαρρύνοντας την ανασφαλή συμπεριφορά».

Με πληροφορίες από ABCNews. Φωτογραφία: EricAdams/Facebook

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back