δεη πισω tc1
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Να ιδρυθεί Σχολή Λιθοξόων στα Πράμαντα

Εικόνα του άρθρου Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Να ιδρυθεί Σχολή Λιθοξόων στα Πράμαντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2024, 15:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ίδρυση Σχολής Λιθοξόων στα Πράμαντα ζητά ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων. Το αίτημα κατατέθηκε από τον δήμαρχο Νίκο Βαΐτση στο… γνωστό κυβερνητικό κλιμάκιο που περιοδεύει αυτές τις ημέρες στην περιοχή και το οποίο αποτελείται από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη και τη γενική γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής Μαρίνα Στέφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Βαΐτσης ανέφερε στο κλιμάκιο ότι η λειτουργία μιας τέτοιας Σχολής, σε έναν τόπο που φημιζόταν για τους πετράδες του, θα έχει διπλό όφελος: αφενός με θα δώσει μία επιπλέον επαγγελματική διέξοδο στους νέους της περιοχής, αφετέρου δε, θα βοηθήσει στη διαφύλαξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Αναφορά έκανε και στην ανάγκη να ξεκινήσει η υλοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος «Διατηρώ», επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ένταξης και κτιρίων που βρίσκονται σε παραδοσιακούς οικισμούς, πέρα από αυτά που είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα ή μνημεία.

Με αφορμή την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην περιοχή για την επίσημη τελετή για την εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικού τοπίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων θα επιδιώξει συνάντηση, ώστε να καταθέσει και στην ίδια το αίτημα για Σχολή Λιθοξόων στα Πράμαντα. Κι αυτό, πέραν των ενεργειών που ήδη γίνονται με αποδέκτη το υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3