πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Β. Τζουμέρκων: Χωρίς προσωπικό, χωρίς προσλήψεις οι Δήμοι

Εικόνα του άρθρου Δήμος Β. Τζουμέρκων: Χωρίς προσωπικό, χωρίς προσλήψεις οι Δήμοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2024, 12:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η διαμαρτυρία του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για τη διακοπή του προγράμματος απασχόλησης ανέργων 55+, υπογραμμίζει την επιθετική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους ΟΤΑ, με την παντελή σχεδόν «άρνηση προσωπικού».

Ο δήμαρχος κ. Βαΐτσης στην ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι η διακοπή του προγράμματος έρχεται μετά την αναστολή προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, το τέλος των προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης και τον αποκλεισμό από επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, λόγω της κατάργησης νομικών προσώπων και κοινωφελών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα ήταν η μοναδική διέξοδος, έστω για συμβασιούχους-ες.

«Ως Δήμος Βορείων Τζουμέρκων εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την αιφνίδια αυτή απόφαση, η οποία ανατρέπει τον προγραμματισμό μας και κλείνει και την τελευταία πόρτα, που υπήρχε μισάνοιχτη για να στελεχώσουμε τις υπηρεσίες μας με απολύτως αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία του υποστελεχωμένου μας Δήμου. Έχουμε φτάσει στο σημείο οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των κοινοτήτων να εκτελούν καθήκοντα υπαλλήλων, διεκπεραιώνοντας εργασίες της καθημερινότητας, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί ο Δήμος» σημειώνει ο δήμαρχος.

Επίσης, τονίζει ότι «η κυβέρνηση αποστερεί τη δυνατότητα σε ανέργους, που, λόγω ηλικίας, αδυνατούν να βρουν εργασία, να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους και να φτάσουν στη σύνταξη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back