Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημαρχείο: «Η λύση δεν θα βρεθεί με κατηγορίες»

Εικόνα του άρθρου Δημαρχείο: «Η λύση δεν θα βρεθεί με κατηγορίες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2018, 16:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Των προσπαθειών του να βρει λύση στη μεταστέγαση του ειδικού νηπιαγωγείου και του ειδικού δημοτικού που σήμερα φιλοξενούνται στην ΕΛΕΠΑΠ, υπεραμύνεται ο Δήμος Ιωαννιτών, δίνοντας την απάντησή του στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ο οποίος εξέδωσε μια ανακοίνωση με καταγγελτικό τόνο.

Ο Δήμος υποστηρίζει ότι ο ίδιος κλήθηκε να λειτουργήσει «πυροσβεστικά» μετά την απόφαση της ΕΛΕΠΑΠ να μη φιλοξενεί άλλο τα δύο σχολεία. «Ο Δήμος όχι μόνο δεν αδράνησε αλλά βρήκε τον κατάλληλο χώρο για να προχωρήσει η μεταστέγαση των δύο σχολείων, αν κι όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο ήταν όταν οι χώροι αυτοί έπρεπε να είναι εντός του αστικού ιστού» σημειώνεται.

Προσθέτει δε ότι, κατά την αναζήτηση χώρων για τα νηπιαγωγεία στην πρώην Παπαζόγλειο Σχολή, δεν βρέθηκαν κατάλληλοι χώρο για στέγαση νηπιαγωγείων εντός της πόλης. Γι’ αυτό και προχώρησε η λύση της τοποθέτησης λυόμενων κτιρίων στο παλαιό «Χατζηκώστα». Για την παραχώρηση έκτασης (η οποία ανήκει στο υπουργείο Υγείας) στο παλαιό «Χατζηκώστα», αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Οπότε, όπως αναφέρει, «είναι τουλάχιστον άδικο να κατηγορείται ο Δήμος Ιωαννιτών για αδράνεια και κωλυσιεργία τη στιγμή που ο Σύλλογος γνωρίζει ότι αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση». Αναφέρει δε ότι ο Δήμος κατέθεσε πρόταση να μεταστεγαστούν τα δύο ειδικά σχολεία σε περιφερειακά σχολεία, μια πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από τον Σύλλογο.

Τέλος, το Δημαρχείο ξεκαθαρίζει προς όλες τις πλευρές ότι «η λύση των όποιων προβλημάτων δεν θα βρεθεί με ανακοινώσεις, κατηγορίες και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, παρά μόνο με διάθεση για συνεργασία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back