πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Δημαρχείο για την πεζοδρόμηση της Σιαράβα

Εικόνα του άρθρου Το Δημαρχείο για την πεζοδρόμηση της Σιαράβα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2019, 19:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο-παρακαταθήκη της δημοτικής αρχής εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ»: Με αυτόν τον τρόπο «υποδέχεται» η δημοτική αρχή Ιωαννίνων την απόφαση ένταξης του έργου «Διαμορφώσεις-πεζοδρομήσεις στην περιοχή Σιαράβα», με προϋπολογισμό 2.724.175,07 ευρώ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η Περιφέρεια Ηπείρου, το έργο αφορά μια εκτεταμένη παρέμβαση στη συνοικία της Σιαράβα.

«Είναι σημαντικό πως μέσα από την οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια της Δημοτικής μας Αρχής αφήνουμε παρακαταθήκη ένα ακόμα σημαντικό έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Αυτό δείχνει την πρόοδο που έχουμε κάνει βάσει του σχεδιασμού που εκπονήσαμε σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Μιλάμε για παρεμβάσεις που αλλάζουν όψη στον αστικό ιστό της πόλης με πολλαπλά οφέλη για ολόκληρο το Δήμο», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο απερχόμενος δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Γραπτή δήλωση για το έργο έκανε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας: «Μεθοδικά και στοχευμένα προχωράμε βήμα-βήμα στην ποιοτική αναβάθμιση ολόκληρου του Δήμου. Το τελευταίο έργο που εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στοχεύει στην αναβάθμιση μιας ιστορικής περιοχής της πόλης, τη βελτίωση της προσβασιμότητας των πεζών και τη λειτουργική ένωσή της με τις επιβαρυμένες από έντονες χρήσεις παρυφές της, καθιστώντας της περισσότερο ελκυστική για τους πολίτες και τους επισκέπτες».

Το έργο περιλαμβάνει τρεις παρεμβάσεις: «Διαμορφώσεις-πεζοδρομήσεις στην Σιαράβα» με προϋπολογισμό: 2.200.000,00 ευρώ, Υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ Α.Ε. με προϋπολογισμό 250.000,00 ευρώ και προμήθεια συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων με προϋπολογισμό 297.600,00 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3