ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΔΕΥΑΙ: «Πέφτει» το επίδομα ρουχισμού

Εικόνα του άρθρου ΔΕΥΑΙ: «Πέφτει» το επίδομα ρουχισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2016, 20:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάνω από 30 επιδόματα έπαιρνε ένας εργαζόμενος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ) τις καλές εποχές. Τα πράγματα άλλαξαν. Με τον νέο δε Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο, θα λαμβάνουν λιγότερες παροχές.

Μία από τις παροχές αυτές απασχόλησε και τους δημοτικούς συμβούλους, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τη ΔΕΥΑΙ. Πρόκειται για την παροχή μέσων ατομικής προστασίας, ή αλλιώς επίδομα ρουχισμού.

Η εν λόγω παροχή προβλέπεται από την κλαδική σύμβαση των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ της χώρας, όπου πάντως δεν αποτιμάται η αξία των ειδών. Το… εθιμικό δίκαιο στη δημοτική επιχείρηση της πόλης προέβλεπε καταβολή ποσού, στο χέρι, και όχι προμήθεια των ειδών μέσω διαγωνισμού (η καταβολή του ποσού προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο των ΔΕΥΑ αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης). Το ποσό, μάλιστα, κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο ήταν: 1750 ευρώ τον χρόνο.

Με τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, το επίδομα ρουχισμού, μαζί με το επίδομα γάλακτος, θα ανέρχεται σε 500 ευρώ. Θα συνεχίσει δε να δίνεται στο χέρι. Με την τελευταία αυτή πρόβλεψη διαφώνησαν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, της παράταξης του δημάρχου Θωμά Μπέγκα, οι οποίοι εκτιμούν ότι για τα είδη ρουχισμού και για το γάλα θα πρέπει να γίνονται διαγωνισμοί (για το γάλα, τουλάχιστον, οι διαγωνισμοί, σύμφωνα με την πρόσφατη εμπειρία, οδηγούσε σε απανωτούς άγονους διαγωνισμούς). Να παίρνουν δηλαδή οι εργαζόμενοι τις παροχές σε είδος και όχι σε χρήμα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που καταψήφισαν το συγκεκριμένο άρθρο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (το οποίο περιελάμβανε και τις ρυθμίσεις για την εθελουσία έξοδο) είναι: Ελένη Βασιλείου, Δημήτρης Κατηρτσίδης, Βάσω Μέγα, Βασίλης Καλούδης, Ντίνα Μπακόλα και Βασίλης Τσαμπαλάς.

Σημειωτέον ότι το επίδομα ρουχισμού  το δικαιούνται οι περισσότεροι εργαζόμενοι- εργατικό προσωπικό, πολιτικοί μηχανικοί, ταμίες. Εξαιρούνται μόνο οι διοικητικοί υπάλληλοι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back