Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεσμεύσεις στα νοσοκομεία, ερώτηση στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου Δεσμεύσεις στα νοσοκομεία, ερώτηση στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2023, 20:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Συναντήθηκε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζόμενους-ες, διοικήσεις και συζήτησε για τα προβλήματα.

«Μεταξύ αυτών, οι ελλείψεις προσωπικού και η ταλαιπωρία των ασθενών, η οριακή και συχνά ελλιπής χρηματοδότηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, ο αυξημένος φόρτος εργασίας και η συνολική καταπόνηση του δημόσιου συστήματος υγείας από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα» όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αυξήσει τη χρηματοδότηση, θα προκηρύξει 10.000 μόνιμες θέσεις σε βάθος τριετίας, θα μονιμοποιήσει το επικουρικό προσωπικό, θα μεριμνήσει για την ειδική μοριοδότηση των ΙΔΟΧ, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, την ανανέωση του εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών.

Η κα Τζούφη κατήγγειλε τη ΝΔ ότι προχωρά στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, ενώ την ίδια στιγμή υποχρηματοδοτεί και υποστελεχώνει τις δημόσιες δομές. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού του «Αγία Σοφία» και τόνισε ότι «η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βάλει τέλος στην απαξίωση της δημόσιας υγείας, προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, του προσωπικού που αγωνιά για την επόμενη ημέρα και των ασθενών που δικαιούνται δωρεάν και υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες».

Ταυτόχρονα, η κα Τζούφη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή μαζί με τον τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να μη διακόψει τις συμβάσεις των ειδικευόμενων.

Όπως τονίζουν, ενώ οι συμβάσεις παρατάθηκαν το Δεκέμβριο του 2022, πρόσφατος νόμος της κυβέρνησης τις διέκοψε αιφνιδιαστικά, αδιαφορώντας για το εργασιακό μέλλον των νέων ιατρών και τις πάγιες ανάγκες που καλύπτουν λόγω έλλειψης προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back