ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης

Εικόνα του άρθρου Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2016, 01:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τον πιο άμεσο τρόπο απάντησε η επιστημονική κοινότητα στον φόβο που άρχισε να «ανθίζει» στο Τσεπέλοβο για μετάδοση φυματίωσης όχι μόνο στη Μαθητική Εστία όπου διαμένουν οι πρόσφυγες αλλά και στους κατοίκους.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ιωαννίνων εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία καθησυχάζουν την κοινότητα του Τσεπελόβου για τα κρούσματα φυματίωσης.

Χτες, ο δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου περιέγραψε ένα κλίμα φόβου και ζήτησε να μεταφερθούν αλλού όσοι έχουν φυματίωση. Αυτό το «αλλού» βέβαια δεν το προσδιόρισε. Η επιστημονική κοινότητα, με κοινό ανακοινωθέν, δίνει τέρμα στην κινδυνολογία. Καταρχήν αναφέρει ότι έξι παιδιά παραπέμφθηκαν πρόσφατα στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για διερεύνηση θετικής mantoux. Τα παιδιά ήταν ασυμπτωματικά. «Τρία παιδιά είχαν πρωτοπαθή πνευμονική λοίμωξη. Τα παιδιά αυτά, μετά τη νοσηλεία, έλαβαν την κατάλληλη αγωγή και επέστρεψαν στο κέντρο φιλοξενίας, δεδομένου ότι τα παιδιά με πρωτοπαθή φυματίωση δεν μεταδίδουν τη νόσο. Ο έλεγχος των γονέων που συνόδευαν τα παιδιά στην Παιδιατρική κλινική ήταν αρνητικός» τονίζεται. Η ανακοίνωση λοιπόν είναι σαφέστατη και δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την πραγματική κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back