ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αν δεν σπείρω, τι θα φας;»: Τα τρακτέρ ξανά στο κέντρο των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Αν δεν σπείρω, τι θα φας;»: Τα τρακτέρ ξανά στο κέντρο των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2024, 14:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην Περιφέρεια Ηπείρου βρέθηκαν για άλλη μια φορά, πιο μαζικά ακόμα, το πρωί της Δευτέρας, 26 Φεβρουαρίου, οι αγρότες με τα γεωργικά μηχανήματα και οχήματά τους.

Οι αγρότες, οι οποίοι εδώ και 9 μέρες βρίσκονται στο μπλόκο του Καλπακίου και έχουν αντιμετωπίσει και τις πιέσεις από την αστυνομία, με επαπειλούμενα πρόστιμα και κατασχέσεις μηχανημάτων, είπανε σε όλους τους τόνους ότι η κατάσταση δεν είναι πλέον ανεκτή.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις αγρότη από το Πωγώνι:

«Αργοσβήνουμε, τα χωριά μας πεθαίνουν. Δεν υπάρχουν σχολεία και καφενεία, δεν υπάρχει συνέχεια μετά από εμάς. Είμαστε οι τελευταίοι που έχουμε τη δουλειά μας εκεί. Μας υποβαθμίζουν και τα σχολεία, οικογένειες θα αναγκαστούν να ‘σπάσουν’. Όσο αντέξουμε».


Μιλώντας εκ μέρους των αγροτών, ο Μιλτιάδης Μπούκας τόνισε μεταξύ άλλων ότι το μπλόκο του Καλπακίου, «όπου εδώ και εννιά μέρες, ξεκινήσαμε πολύ λίγοι και χωρίς φορείς, μας είχαν ξεχασμένους, δεν πάτησε κανείς από τους αντιπροσώπους όλων των κομμάτων, εκτός από μια μέρα, που τους καλέσαμε εμείς».


Πρόσθεσε δε ότι «τους αγρότες τους έχουν όλοι ξεχασμένους. Αν λείψουν όμως οι αγρότες, τι σημασία έχει ο αγρότης, γιατί θα μείνουν νηστικοί στο σπίτι τους».

Ο κ. Μπούκας τόνισε ότι οι αγρότες θα συσκεφθούν για τις επόμενες κινήσεις τους, μετά τη σημερινή κορύφωση.

Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας. Μέσα στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, υπήρχε αστυνομική δύναμη, ενόσω γινόταν η συγκέντρωση έξω.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back