Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δεν πήρατε δώρο Χριστουγέννων;

Εικόνα του άρθρου Δεν πήρατε δώρο Χριστουγέννων;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2019, 15:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει ότι οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, με οποιαδήποτε σχέση εξαρτημένης εργασίας (αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης), δικαιούνται Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Για τον αμειβόμενο μισθωτό με μισθό, αποτελείται από 1 μισθό εφόσον απασχολήθηκε από 1 Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου του έτους και από 25 ημερομίσθια στον αμειβόμενο με ημερομίσθιο. Το Δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται το αργότερο μέχρι 21 Δεκεμβρίου και υπόκειται σε κρατήσεις.

Αν η εργασία στον χρόνο που πέρασε ήταν μικρότερης διάρκειας, τότε ο εργαζόμενος λαμβάνει αναλογία Δώρου που υπολογίζεται ως εξής: 2/25 του μισθού ή 2 ημερομίσθια για κάθε 19 μέρες εργασίας και την αναλογία για εργασία μικρότερη των 19 ημερών. Ως χρόνος εργασίας θεωρείται και αυτός που ο εργαζόμενος απουσίαζε νόμιμα από την εργασία του λόγω άδειας.

Ο υπολογισμός του ποσού του Δώρου γίνεται στη βάση των τακτικών αποδοχών που καταβάλλονται στον μισθωτό κατά τη 10η Δεκεμβρίου ή με το ύψος των αποδοχών της τελευταίας μέρας εργασίας αν η εργασιακή σχέση έχει λυθεί νωρίτερα.

Απαγορεύεται η καταβολή του σε είδος κάθε μορφής.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να προσφύγει ο ίδιος ή μέσω του σωματείου του στην Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά και να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα αλλά και στο αστυνομικό τμήμα για την άσκηση δίωξης κατά του εργοδότη με αυτόφωρη διαδικασία.

Επίσης, συμφωνία για μη καταβολή δώρου, είναι άκυροι.

Το Εργατικό καλεί τους εργαζόμενους να απευθύνονται στο 2651032513

…και χριστουγεννιάτικη γιορτή

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 18.00, το Εργατικό Κέντρο και η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη γιορτή και καλούν τους γονείς και τα παιδιά να συνεισφέρουν δώρα για τα σεισμόπληκτα παιδιά της Αλβανίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back