ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν… πατώνει το μάθημα της κολύμβησης

Εικόνα του άρθρου Δεν… πατώνει το μάθημα της κολύμβησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2016, 13:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιφυλακτική έως επιθετική είναι η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σχετικά με το μάθημα της κολύμβησης στα κολυμβητήρια, καθώς η πρώτη εγκύκλιος του υπουργείου έχει όντως πολλά σημεία αδιευκρίνιστα και άλλα που ενδεχομένως να προκαλέσουν και άλλες αντιδράσεις. Η ΔΟΕ διατυπώνει επτά ερωτήματα: πρώτον, την απόσταση 25 χιλιομέτρων που εντός της τα σχολεία πρέπει να κάνουν το μάθημα. Η ομοσπονδία αναφέρει ότι δεν επαρκεί το διδακτικό δίωρο για μετάβαση και διδασκαλία, αλλά και ότι δεν επαρκεί ένας μόνο συνοδός για τα παιδιά. Διερωτάται επίσης πώς θα επιλεγούν οι τρεις μόνιμοι ή και αδιόριστοι γυμναστές και αν οι αδιόριστοι θα προσληφθούν από τους αναπληρωτές ή όχι.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο των παρατηρήσεων όμως, έχει να κάνει με το κόστος. Το υπουργείο λέει ουσιαστικά «κάντε το μάθημα αλλά μη μου ζητάτε χρήματα» για μετακίνηση, λειτουργικά έξοδα κολυμβητηρίων κ.λπ. και οι δάσκαλοι τονίζουν: «τι θέλουν να μας πουν; Ότι οι σχολικές μονάδες που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τα στοιχειώδη έξοδά τους θα είναι σε θέση να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης;». Φυσικά, σε αυτές τις περιπτώσεις ζητείται η «βοήθεια τρίτων». Η πρόσφατη εμπειρία, λέει ότι τα χρήματα αναζητούνται κυρίως στις Περιφέρειες ή στους γονείς…

Τέλος, ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον σημείο είναι πώς θα βρεθούν οι ώρες του μαθήματος και αν ορίζεται η συγκεκριμένη απόφαση βάσει της οποίας θα καθοριστεί το πρόγραμμα.  Η ΔΟΕ τέλος «εκτιμά ότι αν και μια σωστά οργανωμένη πρωτοβουλία τέτοιου περιεχομένου θα είχε πολλά να προσφέρει στους μαθητές η συγκεκριμένη έχει πολλά προβλήματα, τόσα που την καθιστούν, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ανεφάρμοστη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back