Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δεν αρκούν τα rapid tests του Πανεπιστημιακού»

Εικόνα του άρθρου «Δεν αρκούν τα rapid tests του Πανεπιστημιακού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2021, 12:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H ΑΣΥ ΠΓΝΙ (ΠΑΜΕ) σε ανακοίνωσή της για την επίσκεψη του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «με το που αποχώρησαν οι ΚΟΜΥ από το ΠΓΝΙ, εντελώς ‘σημαδιακά’, νοσηλεύτρια κλινικής βρέθηκε θετική στον covid 19, κολλώντας από το παιδί της. Οι συνοδοί απομακρύνθηκαν από την κλινική, 2 νοσηλεύτριες βγήκαν σε καραντίνα, οι ασθενείς ελέγχθησαν και θα ξαναελεγχθούν και η κλινική σταμάτησε να δέχεται εισαγωγές».

Προειδοποιεί ότι χωρίς έλεγχο με rapid tests τα πράγματα θα χειροτερέψουν στο νοσοκομείο, το οποίο, όπως σημειώνει η παράταξη, δεν διαθέτει 600-800 rapid test την ημέρα που διέθεταν οι ΚΟΜΥ, «αλλά μόλις 150-200, που δεν φτάνουν ούτε για το ΤΕΠ που χρειάζεται 300 test για ασθενείς και συνοδούς στις εφημερίες».

Καταγγέλλει ότι ο κ. Καρβέλης αποποιήθηκε της ευθύνης για το σταμάτημα των ελέγχων συνοδών και ασθενών και ότι «επιθεώρησε  την άδεια από περιστατικά εδώ και 3 εβδομάδες 3η ΜΕΘ στο χώρο της ανάνηψης, που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη ροή των χειρουργείων, όπου οι χειρουργοί ανανήπτουν τους ασθενείς εντός χειρουργείου».

Επίσης, αναφέρει ότι «δεν βρήκε να πει κουβέντα για την κλινική και εκπαιδευτική δυσλειτουργία του νοσοκομείου που επισφραγίστηκε από την πρόσφατη επιστολή- διαμαρτυρία της ιατρικής σχολής και την επιστολή όλων των διευθυντών τομέων του ΠΓΝΙ για μετατροπή του ΠΓΝΙ σε μιας νόσου με ‘αθέτηση μάλιστα υποσχέσεων από τον ίδιον για μη αλλοίωση του χαρακτήρα του τριτοβάθμιου νοσοκομείου’».

Τέλος, καταγγέλλει τον κ. Καρβέλη ότι δεν συνάντησε τους συμβασιούχους του νοσοκομείου. «Αυτά είναι ψιλά γράμματα... Φαίνεται αρκεί η συνοδεία του μόνιμου κολαούζου στις επισκέψεις του , ΔΑΚΙΤΗ προέδρου του συλλόγου εργαζομένων. Ποιος ξέρει για ποιο πράγμα συνομίλησαν και ο πρόεδρος χαμογελούσε ευτυχής στις κάμερες», σημειώνει με εμφανή ειρωνική διάθεση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3