Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 26-06-2018, 15:58
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Στους διασυλλογικούς αγώνες του Πολυφύτου Κοζάνης πήραν οι «μικροί και μικρές» του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Ο «ομόλογος» Όμιλος της Κοζάνης διοργάνωσε αγώνες στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων – Αρχαρίων, τους οποίους διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης με τη συμμετοχή πολλών σωματείων απ’ όλη τη χώρα. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ωστόσο, οι αγώνες δεν έγιναν τελικά στη λίμνη, αλλά σε εργόμετρα στην ξηρά.

Όσον αφορά στις διακρίσεις του Ν.Ο.Ι., στο Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων οι Νικολέττα Δρούβη – Καλυψώ Μαργαρίτη – Κατερίνα Γκόγκου – Ξανθή Χατζή πήραν τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν επίσης οι Λεωνίδας Κοπίδης – Βασίλης Σαραλιώτης στο Διπλό Σκιφ αρχαρίων Παίδων. Τρίτες θέσεις και χάλκινα μετάλλια πήραν τα εξής πληρώματα του Ομίλου: H Χριστίνα Παπαϊωάννου στο Σκιφ Αρχαρίων Κορασίδων. Οι Αγγελική Παπανικολάου – Ραφαέλα Κολιάκη στο Διπλό Σκιφ αρχ. Κορασίδων. 

Οι Ανθή Ντάρα – Βερόνικα Μπούτζα – Κωνσταντίνα Ζαλοκώστα – Όλγα Δόση στο Τετραπλό Σκιφ αρχ. Κορασίδων. Οι Φίλιππος Παπαβασιλείου – Γιώργος Παππάς – Στέφανος Δημητρίου – Θοδωρής Ζαγορίσιος στο Τετραπλό Σκιφ αρχ. Παίδων. Οι Νικολ. Δρούβη – Αθηνά Τσιάβου – Καλ. Μαργαρίτη – Ξ. Χατζή στην Τετράκωπο άνευ Κορασίδων. Η Κατερίνα Γκόγκου στο Σκιφ Κορασίδων. Οι Σπύρος Γεωργίου – Ανδρέας Καρέτζος – Ηλίας Μπλέτσας - Μιχαήλ Κοσσαρας στην Τετράκωπο άνευ Παίδων. Οι Αλέξης Βαρθολομαίος – Χρήστος Τσακίρης – Τηλέμαχος Γκίνης – Θανάσης Μάστακας επίσης στην Τετράκωπο άνευ Παίδων.

Την αποστολή του Ομίλου συνόδευσαν ο Γεν. Γραμματέας και Έφορος Κωπηλασίας Θανάσης Κιτσάκος και οι προπονητές Αγγελική Γκρέμου, Δημήτρης Δερέκας, Φώτης Λιόντος και Βασίλης Ευθυμίου.

Επίσης, εντατικές προπονήσεις στη λίμνη της Καστοριάς με την Εθνική Ομάδα της Κωπηλασίας κάνουν αυτή την περίοδο επτά επίλεκτοι γιαννιώτες κωπηλάτες, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του καλοκαιριού.  Πιο συγκεκριμένα, στο προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής συμμετέχουν οι εξής αθλητές του Ν.Ο.Ι.: Aνδριανός Οικονόμου, Αλέξανδρος Μαμακής, Γιώργος Γραμμενιάτης και οι αθλήτριες: Αθανασία Μάκου και Αριάδνη Μήτση. Στο μεταξύ, μετά από ρεπό μίας εβδομάδας επιστρέφουν ξανά στην Καστοριά και στις προπονήσεις τους με την Εθνική οι Θανάσης Παλαιοπάνος και Άρης Γραμμενιάτης, oι οποίοι ετοιμάζονται επίσης για τους φετινούς διεθνείς αγώνες.

Στο μεταξύ, τον πρώτο του για φέτος διεθνή αγώνα θα τρέξει ο Ολυμπιονίκης του Ρίο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος ταξιδεύει για τη Σαραγόσα της Ισπανίας με την αποστολή της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦΝΣ) για τους Μεσογειακούς του 2018, που θα διεξαχθούν από 27 έως 29 Ιουνίου. Ο Γιαννιώτης αθλητής θα αγωνιστεί στο διπλό Σκιφ παρέα με τον Χρήστο Στέργιακα, με αξιόλογες πιθανότητες για διάκριση. Η ελληνική αποστολή απαρτίζεται από συνολικά οκτώ κωπηλάτες νεαρής κυρίως ηλικίας.200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα