ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Δείτε τον καιρό με άλλο μάτι…

Εικόνα του άρθρου Δείτε τον καιρό με άλλο μάτι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2023, 14:59
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο Χιλιανός φωτογράφος Francisco Negroni ανακηρύχθηκε φωτογράφος της χρονιάς για τον καιρό από την Standard Chartered. Η απίστευτη φωτογραφία του ενός φακοειδούς σύννεφου που περιβάλλει έναν ηφαιστειακό κρατήρα του χάρισε τον τίτλο, καθώς και το βραβείο των 5.760 ευρώ (κεντρική φωτογραφία).

«Θεϊκή δύναμη» του Fernando Braga. Τοποθεσία φωτογραφίας: Φλαμένγκο, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Το βραβείο κοινού κέρδισε ο Βραζιλιάνος φωτογράφος Fernando Braga με την φωτογραφία του όπου κεραυνοί στροβιλίζονται γύρω από το διάσημο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή. Η σειρά εικόνων του Braga που δείχνει το μνημείο σε μια καταιγίδα κεραυνών έγινε viral νωρίτερα φέτος και το βραβείο είναι η κατάλληλη ανταμοιβή για την καλλιτεχνική του δουλειά.

«Σύννεφα Mammatus πάνω από Beach Huts στο Herne Bay». Τοποθεσία φωτογραφίας: Herne Bay, Kent, Ηνωμένο Βασίλειο

Τα βραβεία, τα οποία διοργανώνονται από τη Βασιλική Μετεωρολογική Εταιρεία, τιμούν επίσης νέους φωτογράφους. Φέτος, ο 17χρονος Jamie McBean ανακηρύχθηκε νεαρός φωτογράφος καιρού της χρονιάς. Η υποβλητική εικόνα του με τα σύννεφα Mammatus πάνω από παραθαλάσσιες καλύβες στο ηλιοβασίλεμα είναι υπέροχα κυκλοθυμική και δείχνει ότι δεν χρειάζεται πολλή δράση για να τραβήξετε μια αξέχαστη φωτογραφία.

«Αψηφώντας την καταιγίδα». Τοποθεσία φωτογραφίας: Σίδνεϊ, Αυστραλία

Τα σύννεφα βρίσκονται στο επίκεντρο και σε μια άλλη κατηγορία. Ο Lez Irwig κέρδισε τον τίτλο Smartphone Photographer of the Year για την εικόνα ενός σέρφερ στο Σίδνεϊ που σκέφτεται αν πρέπει ή όχι να πιάσει μερικά κύματα σε μια καταιγίδα.

Δείτε όλους τους νικητές και τους επιλαχόντες εδώ. Θα σας κάνουν να κοιτάξετε τον καιρό με άλλο μάτι.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back