Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΠΟΨΕΙΣ

​Δαγκάνες για τους ασυνείδητους

Εικόνα του άρθρου ​Δαγκάνες για τους ασυνείδητους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2016, 04:05
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η είδηση μας έρχεται από την πρωτεύουσα. Ο δήμος Αθηναίων έθεσε σε εφαρμογή το μέτρο της αντικοινωνικής στάθμευσης.

Τα αυτοκίνητα όσων οδηγών σταθμεύουν παράνομα μπροστά σε ράμπες για ΑμεΑ, σε διαβάσεις πεζών, σε πεζοδρόμους ή πάνω σε πλατείες θα ακινητοποιούνται με δαγκάνες στους τροχούς. Για να φύγει ο οδηγός πρέπει να πληρώσει το αντίτιμο του προστίμου που του έχει επιβληθεί και στη συνέχεια να ειδοποιήσει τη Δημοτική Αστυνομία. Ο αρμόδιος υπάλληλος της υπηρεσίας πηγαίνει στο σημείο και αφού βεβαιωθεί ότι έχει εξοφληθεί η κλήση, απελευθερώνει το αυτοκίνητο.

“Το να παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητό του στη μέση μιας πλατείας ή σε ράμπα για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα δεν είναι ανάγκη, είναι κακή νοοτροπία». 

Σωστά τα λόγια του δημάρχου Γιώργου Καμίνη. Το παράνομο και στην προκειμένη περίπτωση ανάλγητο παρκάρισμα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Δεν τα βάζεις με τους ασυνείδητους, όσα αυτοκόλλητα κι αν βάλεις στο αυτοκίνητό τους. Τον “γάιδαρο” δεν τον νοιάζει να τον αποκαλέσουν “γάιδαρο”. Το μόνο μέτρο που τον  καίει είναι να του βάζεις ή μάλλον να τον αναγκάζεις να βάλει το χέρι στη τσέπη.

Τις κλήσεις βρίσκει τρόπο και τις σβήνει, τους διαπληκτισμούς με τους πεζούς τους αντιπαρέρχεται και αν είναι και θρασύς τους κατσαδιάζει κι από πάνω. 

Κάντε μια βόλτα στο κέντρο των Ιωαννίνων. Οι διαβάσεις πεζών είναι κατειλημμένες, οι θέσεις των αναπήρων επίσης. Για τα πεζοδρόμια δεν γίνεται λόγος. Έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις όπου κυκλοφορούν περισσότερο τα αυτοκίνητα παρά οι πεζοί.

Μήπως είναι καιρός και η δημοτική αρχή να σκεφτεί να θέσει σε εφαρμογή ένα αντίστοιχο μέτρο;

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back