ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Currys: Σχέδια πώλησης της Κωτσόβολος

Εικόνα του άρθρου Currys: Σχέδια πώλησης της Κωτσόβολος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2023, 14:56
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Currys PLC ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ξεκινά στρατηγική αναθεώρηση της ελληνικής επιχείρησης Κωτσόβολος, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε πώληση των δραστηριοτήτων της.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών με έδρα το Λονδίνο δήλωσε ότι η δύναμη της μάρκας Κωτσόβολος στην Ελλάδα, η «αναδυόμενη» παρουσία της στην Κύπρο, το μακροχρόνιο ιστορικό κερδοφορίας της και η θέση της στην αγορά δεν αντικατοπτρίζονται επί του παρόντος στην αποτίμηση της εταιρείας.

«Δεδομένων των ισχυρών οικονομικών προοπτικών για την Ελλάδα και των μελλοντικών ευκαιριών ανάπτυξης της επιχείρησης, το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διερευνήσει όλες τις επιλογές για την Κωτσόβολος», εξήγησε η εταιρεία.

Η Currys, πρώην Dixons, απέκτησε τον πλειοψηφικό έλεγχο της Κωτσόβολος τον Ιούλιο του 2004 -καταβάλλοντας 53,7 εκατ. ευρώ για να αγοράσει το 39% των μετοχών της εταιρείας, επιπλέον του 13,6% που είχε αποκτήσει τρία χρόνια πριν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Currys, Alex Baldock, δήλωσε: «Η Currys είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των πωλήσεων: Η Κωτσόβολος είναι μια εξαιρετική επιχείρηση με λαμπρό μέλλον, και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιολογήσουμε τον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσει η Κωτσόβολος ώστε να μεγιστοποιηθεί η αξία για τους μετόχους μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back