Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Βραδιά εκρήξεων στο Κίεβο

Εικόνα του άρθρου Βραδιά εκρήξεων στο Κίεβο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/02/2022, 23:32
ΚΟΣΜΟΣ

Σειρήνες συναγερμού και εκρήξεις ακούγονται και πάλι στο Κίεβο. Σχετικά βίντεο ήδη έχουν αναρτηθεί στα social media, με τον δήμαρχο του Μπρόβαρι -που βρίσκεται στην περιφέρεια του Κιέβου- να κάνει λόγο για αεροπορική επιδρομή.


Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για ισχυρές εκρήξεις, που σημειώνονται στην ανατολική πλευρά του Κιέβου ενώ παράλληλα δεν σταματούν να ηχούν και σειρήνες πολέμου. 


Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν να πλησιάζουν στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, διακρίνεται μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που εκτείνεται σε μήκος 27 χιλιομέτρων. 


Το κομβόι αυτό, στην ανατολική πλευρά του αεροδρομίου Αντόνοφ, περιλαμβάνει εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα, άρματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και συνεχίζει να κινείται νότια, προς το Κίεβο.

Νωρίτερα αμερικανός αξιωματούχος είχε υποστηρίξει ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να επιχειρήσουν τις επόμενες ημέρες να περικυκλώσουν το Κίεβο και θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο επιθετικές, επειδή έχουν απογοητευτεί με την αργή έως τώρα προέλασή τους προς την ουκρανική πρωτεύουσα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back