ΒΙΒΛΙΟ

Βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών για «Το πανόραμα του Νισήμ Λεβή»

Εικόνα του άρθρου Βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών για «Το πανόραμα του Νισήμ Λεβή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2018, 16:16
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tα συγχαρητήριά του στον συγγραφέα του βιβλίου «Το πανόραμα του Νισήμ Λεβή, 1898-1944: οι στερεοσκοπικές φωτογραφίες και τα ταξίδια ενός Γιαννιώτη γιατρού» Αλέξανδρο Μωυσή δίνει ο Δήμος Ιωαννιτών. Ο Αλέξανδρος Μωυσής τιμήθηκε, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (στην τάξη των γραμμάτων και των καλών τεχνών) για το 2017.

Το βιβλίο-λεύκωμα αποτελεί ένα οδοιπορικό στα Γιάννενα των αρχών του 20ου αιώνα, μέσα από τις φωτογραφίες μιας εβραϊκής οικογένειας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, σε ανακοίνωσή του, αφού συγχαίρει τον συγγραφέα για την τιμητική διάκριση, εκφράζει την περηφάνιά του που ένα βιβλίο με αναφορά στα Γιάννενα βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών.

«Ως δημοτική αρχή είχαμε διακρίνει την ποιότητα και τη σημασία του έργου του κ. Μωυσή και για το λόγο αυτό ο Δήμος συμμετείχε στην επίσημη παρουσίασή του, ενώ έχει επιλεγεί να δίνεται ως αναμνηστικό σε πολλούς επίσημους επισκέπτες του Δήμου μας είτε από την Έλλάδα είτε από το εξωτερικό. Πολλά συγχαρητήρια στον συγγραφέα για την αξιοποίηση του αρχείου του πατέρα του και τη συγγραφή ενός σπουδαίου βιβλίου που προβάλλει τα Γιάννενα με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back