ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Υπέρ της παραπομπής του Γιάννου Παπαντωνίου

Εικόνα του άρθρου Βουλή: Υπέρ της παραπομπής του Γιάννου Παπαντωνίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2017, 03:44
ΕΛΛΑΔΑ

Με 252 ψήφους η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία και θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου για εξοπλιστικά προγράμματα που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη μυστική ψηφοφορία, ψήφισαν 268 βουλευτές από τους οποίους: 252 ψήφισαν υπέρ, τρεις κατά της σύστασης προανακριτικής, τέσσερις ψήφισαν «παρών», ενώ βρέθηκαν στην κάλπη ένα λευκό ψηφοδέλτιο και οκτώ άκυρα.

Σύμφωνα με τον προεδρεύοντα, Τάσο Κουράκη, η Επιτροπή, θα συγκροτείται από 21 μέλη και θα παραδώσει το πόρισμά της σε τρεις μήνες από την έναρξη των εργασιών της.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για αδιανόητη καθυστέρηση 14 ετών στη διερεύνηση της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Η πρόταση κατατέθηκε μετά από τις ποινικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, σχετικά με την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας στρεφόμενης κατά του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back