ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Σκληρή αντιπαράθεση για το έκτακτο επίδομα (live)

Εικόνα του άρθρου Βουλή: Σκληρή αντιπαράθεση για το έκτακτο επίδομα (live)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2016, 15:56
ΕΛΛΑΔΑ

Το απόγευμα αναμένεται να τεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής σε ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία για το έκτακτο επίδομα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους, με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για «ιδεολογική και πολιτική συγγένεια» με τον Σόιμπλε.


Στην απόφαση να ψηφίσει «παρών» κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για την χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος στους συνταξιούχους, κατέληξε η ΝΔ, η οποία εξαπολύει ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ότι «για άλλη μια φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια».

Επίσης, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενημέρωσε ότι πρόκειται επίσης να τοποθετηθεί θετικά στην ψηφοφορία επί της τροπολογίας, ενώ ο εισηγητής του Ποταμιού, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας ζήτησε από την κυβέρνηση να εξηγήσει τι επιδιώκει με την κίνηση αυτή αλλά και για τις συνέπειες που θα έχει ως προς την γενικότερη πορεία της χώρας. 

Εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ανέφερε ότι η στάση του πρωθυπουργού να εκμεταλλεύεται τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη, είναι επικίνδυνη για την χώρα και προσέθεσε πως υπάρχει ανάγκη σύγκλισης των πολιτικών δυνάμεων. 

Η ειδική αγορήτρια της Ένωσης Κεντρώων παρέπεμψε ωστόσο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος να τοποθετηθεί επί της τροπολογίας. To Ποτάμι, στη συνεδρίαση της ΚΟ, αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3