Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Βουλευτική επίσκεψη στον ΟΚΠΑΠΑ

Εικόνα του άρθρου Βουλευτική επίσκεψη στον ΟΚΠΑΠΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2020, 17:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών Δημήτρης Πάνου.

Η κα Τζούφη συνοδευόταν από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΑΠΑ Κατερίνα Μιτοπούλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΚΠΑΠΑ, ο κ. Πάνου έκανε μια παρουσίαση των δράσεων του ΟΚΠΑΠΑ, δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες που γίνονται για τον εκσυγχρονισμό των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, στην εγκατάσταση πυρασφάλειας στους σταθμούς και στη δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων (όπως έγινε με το 2ο βρεφικό τμήμα στον 10ο βρεφονηπιακό σταθμό Περάματος). Ανέφερε επίσης ότι στη σκέψη της διοίκησης βρίσκεται η δημιουργία δεύτερου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), Κέντρου Δημιουργικής Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) και Κέντρου Ημέρας για τα άτομα με άνοια.

Η κα Τζούφη, από την πλευρά της, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το σημαντικό και πολύπλευρο έργο που επιτελεί ο ΟΚΠΑΠΑ αλλά και την πρόθεσή της να συμβάλει στην επίλυση των όποιων προβλημάτων του Οργανισμού. Πρότεινε δε την καταγραφή των αναγκών για παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και τη σύνταξη μελετών για συμμετοχή του Oργανισμού σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα ενώ εκτίμησε ότι απαιτείται μεγαλύτερη χρηματοδότηση για τον ΟΚΠΑΠΑ από τους κεντρικούς πόρους μέσω του Δήμου Ιωαννιτών.

Σε ανακοίνωσή της, η κα Τζούφη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στην ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στον Οργανισμό. «Το σχετικό αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών για 25 μόνιμες προσλήψεις απορρίφθηκε και επελέγη η διατήρηση του σημερινού εργασιακού καθεστώτος με επισφαλείς και πολλών ταχυτήτων σχέσεις εργασίας» τονίζει. Αναφέρει δε ότι ο προϋπολογισμός του 2021 για την κοινωνική πρόνοια είναι μειωμένος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back