ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το Blue Planet II έρχεται και μοιάζει εξωπραγματικό

Εικόνα του άρθρου Το Blue Planet II έρχεται και μοιάζει εξωπραγματικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2017, 14:56
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τον Οκτώβριο θα προβληθεί από το BBC One το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ Blue Planet II (και στην Ελλάδα σε Α’ τηλεοπτική προβολή από το Cosmote TV). Συνέχεια του βραβευμένου με 2 Emmy Blue Planet, το Blue Planet II μας ταξιδεύει στους ωκεανούς του πλανήτη, με σπάνια πλάνα και υλικό που δεν έχουμε ξαναδεί. 

Αφηγητής ο γνωστός sir David Attenborough, ο οποίος για ακόμα μία φορά, μέσα από το Blue Planet II, θα μας μυήσει στα άδυτα του μπλε πλανήτη μας. 

Αποκάλυψη, στο πεντάλεπτο τρέιλερ της εκπομπής, η συνεργασία του συνθέτη Hans Zimmer και των Radiohead στην επανεκτέλεση του τραγουδιού του συγκροτήματος, «Bloom» (το οποίο αρχικά είχε εμφανιστεί στο album τους το 2011 «The King Of Limbs») για τις ανάγκες της σειράς του BBC.

Η νέα version φέρει τον τίτλο «Ocean (Bloom)», με τον Thom Yorke να βάζει νέα φωνητικά στο κομμάτι, το οποίο ηχογραφήθηκε με την BBC Concert Orchestra. 

Τα γυρίσματα της σειράς Blue Planet II, κράτησαν τέσσερα χρόνια και πραγματοποιήθηκαν 117 αποστολές σε σαράντα χώρες για να ολοκληρωθεί.

«Η επιστήμη και η σύγχρονη τεχνολογία μας επιτρέπουν να ταξιδεύουμε περισσότερο και να ανακαλύπτουμε τον κόσμο με έναν τρόπο που παλιότερα ούτε καν είχαμε υποψιαστεί» δήλωσε ο οικοδεσπότης της σειράς David Attenborough.

Το Blue Planet II: The Prequel διαθέτει μια σειρά από τα πιο εντυπωσιακά πλάνα και στιγμιότυπα από τη νέα σειρά, καθώς και πολλές αποκλειστικές σκηνές που δεν θα εμφανιστούν σε κανένα από τα επτά επεισόδια που έχουν προγραμματιστεί να προβληθούν.

Δείτε το βίντεο:


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back