Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Black Heart Procession: Ώρα να δείτε από κοντά τη μπάντα που «από κάπου την ξέρετε»

Εικόνα του άρθρου Black Heart Procession: Ώρα να δείτε από κοντά τη μπάντα που «από κάπου την ξέρετε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2024, 21:25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Μια από τις πιο απροσδόκητες, όσο και άχαστες φετινές συναυλίες του πιο-συναυλιακού-από-όσο-μπορούμε-να-αντέξουμε καλοκαιριού, είναι οι Black Heart Procession, στην Πρέβεζα, στις 29 Ιουλίου, στο Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος».

Όχι μόνο γιατί η Πρέβεζα θα είναι η μόνη ελληνική πόλη που θα παίξει μια μπάντα που έρχεται all the way από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, αλλά και γιατί έχουν να εμφανιστούν στην Ελλάδα αρκετά χρόνια.

Γιατί όμως είναι άχαστοι οι BHP;

Καταρχάς, γιατί είναι μια εξαιρετική, ικανότατη, ιστορικότατη και τρομερή μπάντα, για γούστα πέραν και του underground προφίλ τους.

Γιατί οι χαμηλοί τους τόνοι που ανεβαίνουν εκεί που δεν τους περιμένεις, πηγαίνουν πιο πέρα από μια «ευχάριστη βραδιά».

Γιατί επίσης, τους ξέρετε και ας νομίζετε ότι δεν τους ξέρετε. Οι BHP είχαν βασική θέση στη μουσική υπόκρουση των «σκοτεινών» ελληνικών σειρών όπως ο «Κόκκινος κύκλος», η «10η εντολή» και γενικώς, ό,τι έφτιαξε ο Κοκκινόπουλος και οι συνεχιστές του.

Κάπως έτσι, η «λαϊκή TV» υπηρέτησε και την πραγματική της αποστολή, να κοινοποιεί στο κοινό πράγματα που δεν τα γνωρίζει και θα ‘πρεπε να τα ξέρει, για να είναι η ψυχούλα του καλύτερη.

Κάπου εκεί, στα τηλεοπτικά επεισόδια, ακούστηκαν για πρώτη φορά μαζικά στην Ελλάδα οι Archive, οι Anathema, οι 16 Horsepower, οι GYBE! και φυσικά οι Madrugada, αλλά και οι Black Heart Procession. Οι περισσότερες από αυτές τις μπάντες ενίσχυσαν το κοινό τους στη χώρα.

Η φάση του Παλ Τζένκινς και του Τομπάιας Ναθάνιελ ωστόσο, όντας ήδη 27 χρονών, θα ήταν εξίσου καλή, ακόμα και αν δεν είχε παίξει ποτέ σε ελληνικό σίριαλ.

Η μπάντα έχει πρακτικά επανασυνδεθεί από το 2016 και έχει ξανάρθει στην Ελλάδα έκτοτε. Δεν έχει ακόμα κάτι καινούργιο, σε υλικό, ωστόσο το «2» του 2000 και το Amore del Tropico είναι δύο άλμπουμ που αρκούνε για «προθέρμανση», γι αυτά που θα συμβούνε στο κηποθέατρο, στην Πρέβεζα.

Ένας επιπλέον λόγος να τους δείτε, είναι ότι προσκεκλημένοι τους θα είναι οι Elephant, από τα Γιάννενα, μια μπάντα συναφούς ύφους και μεγάλης προοπτικής.

Εισιτήρια για το live βρίσκετε εδώ ηλεκτρονικά, και στα Γιάννενα, στο Manthos Optical, Αβέρωφ 16. Στο ταμείο κοστίζουν 25 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back