ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Black Friday: Γίναμε Νέα Υόρκη

Εικόνα του άρθρου Black Friday: Γίναμε Νέα Υόρκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2016, 12:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γεμάτη ουρές είναι σήμερα όλη η Ελλάδα –μόνο που αυτή τη φορά κανείς δεν τα βάζει με το κράτος που ταλαιπωρεί τους πολίτες. Ημέρα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, και η χώρα μας εισέρχεται και αυτή στον κόσμο της Black Friday. Εννοείται ότι τα Γιάννενα δεν γλίτωσαν από τη μανία αυτή.

Από νωρίς το πρωί (τουλάχιστον από τις 6.30), άρχισε να φτιάχνεται η ουρά σε κατάστημα μεγάλης εμπορικής αλυσίδας –με τους εργαζόμενους προφανώς να έχουν πάει νωρίτερα για δουλειά για να κάνουν τις προετοιμασίες.

Γενικα, πάντως, η αίσθηση είναι ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται μόνο όταν είναι κάτι πραγματικά φθηνό (γι’ αυτό και έχουν αποτύχει εμπορικά projects όπως οι ανοιχτές Κυριακές και οι λευκές νύχτες).

Και για την ιστορία της Black Friday: Γιορτάζεται παραδοσιακά την επομένη της ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ (και όχι της Αγίας Αικατερίνης), αποτελώντας την αφορμή για τρελές προσφορές στα καταστήματα και σηματοδοτώντας την έναρξης της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Γιατί «Μαύρη Παρασκευή»; Κάποτε οι έμποροι (της Αμερικής πάντα) είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία στα λογιστικά φύλλα: το κόκκινο και το μαύρο. Με το κόκκινο σημείωναν τις ημέρες με χασούρα και με το μαύρο τις ημέρες με κέρδος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back