ΘΕΑΤΡΟ

«Black Birthday»-«Ο Ληστής» από τη «Σύνθεση»

Εικόνα του άρθρου «Black Birthday»-«Ο Ληστής» από τη «Σύνθεση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/02/2023, 19:02
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά την παράσταση «Πάλι καλά», η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» επιστρέφει στη θεατρική σκηνή με δύο νέες παραγωγές, οι οποίες θα κάνουν πρεμιέρα μέσα στον Μάρτιο.

Πρόκειται για τη μαύρη κωμωδία «Black Birthday» του ηπειρώτη συγγραφέα Κώστα Σταύρου (που έχει γράψει και το έργο «Επιστροφή στο χωριό») σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου και τον μονόλογο του συγγραφέα και δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη «Ο Ληστής» σε σκηνοθεσία Γιώργο Νάκου.

Στη μαύρη κωμωδία «Βlack Birthday», που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο σανίδι, πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Χουλιάρας και ο Δημήτρης Κατσάνος. Θα δοθούν συνολικά εννιά παραστάσεις, από 10 μέχρι 26 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Στον «Ληστή», έναν θεατρικό μονόλογο που αποτελεί μια κατάθεση ψυχής ενός κυνηγημένου και που φωτίζει αμφιλεγόμενους ήρωες και χαρακτήρες που έδρασαν στην ελληνική ύπαιθρο στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, τον κεντρικό ρόλο κρατά ο Σπύρος Βάρφης. Στο τραγούδι η Αναστασία Ζώη.

Ο μονόλογος αυτός θα ανέβει για έξι συνολικά παραστάσεις από 31 Μαρτίου έως 9 Απριλίου, και θα παίζεται επίσης κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Και οι δύο θεατρικές παραγωγές θα παρουσιαστούν στο Θέατρο «Κύκλος».

Εισιτήριο (για την κάθε παράσταση): 8 ευρώ και 6 ευρώ το μειωμένο. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6947691699.

Η «Σύνθεση», «ως ανταπόδοση στο κοινό της πόλης για τη στήριξη του στις παραγωγές της ομάδας», όπως σημειώνεται, προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης και των δύο  παραστάσεων με ενιαίο εισιτήριο 12 ευρώ (απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση).

Μέρος των εισπράξεων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Δουραχάνης Ιωαννίνων και των δομών στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back