ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Ληστής», νέα παραγωγή από τη «Σύνθεση»

Εικόνα του άρθρου «Ο Ληστής», νέα παραγωγή από τη «Σύνθεση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2023, 16:57
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tη νέα της παραγωγή μετά το έργο «Black Birthday», παρουσιάζει η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση», από 31 Μαρτίου και για συνολικά έξι παραστάσεις στο Θέατρο «Κύκλος».

Πρόκειται για το έργο του Δημήτρη Μανιάτη «Ο Ληστής», ένα κοινωνικό δράμα που αναφέρεται στην περίοδο της ληστοκρατίας από την εποχή του Όθωνα μέχρι το 1930.

Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νάκου, θα γίνει το Σάββατο 1 Απριλίου παρουσία του συγγραφέα.

Λίγα λόγια για το έργο: Σε μια ταραγμένη εποχή και με την ελληνική κοινωνία να βιώνει έντονα τις ανισότητες της, στο δρόμο προς την αστικοποίηση της, «Ο Ληστής», άτομο με παραβατική συμπεριφορά, ωστόσο φιγούρα έντονα και βαθιά ανθρώπινη, φορτωμένη με πάθη και αναμνήσεις, μας παραθέτει την Ιστορία μέσα από τα δικά του μάτια. Ένας αρνητής της τάξης, κυνηγημένος και επικηρυγμένος από το Νόμο καταθέτει τη δική του αλήθεια σ’ ένα ακαθόριστο χρονικά τοπίο. Άνθρωπος αντιφατικός, πολύσημος, με ακατέργαστο, στακάτο λόγο, ζήλιες, μίση αλλά και αγάπη ο «Ληστής» αποτελεί ένα αντιήρωα. Έναν λαϊκό άνθρωπο, με περήφανο βλέμμα που πήγε κόντρα στις κοινωνικές συμβάσεις της εποχής του αναζητώντας τη δική του εκδοχή της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, με το χαμόγελο του να μη χάνεται από τα χείλη του ακόμα και όταν όλα γύρω έδειχναν να είναι χαμένα.

Τον κεντρικό χαρακτήρα του έργου ερμηνεύει ο Σπύρος Βάρφης. Στο τραγούδι είναι η Αναστασία Ζώη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Νάκος.

Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00, στο θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14), από 31 Μαρτίου έως 9 Απριλίου.

Εισιτήριο: 8,00 ευρώ/κανονικό και 6,00 ευρώ/μειωμένο (άνεργοι, ΑμεΑ, φοιτητές, μαθητές και άτομα άνω των 65 ετών). Τηλέφωνο κρατήσεων: 6947691699.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3