Oikonomou pisoi
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης: 10 βιβλία

Εικόνα του άρθρου Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης: 10 βιβλία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2020, 20:55
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O «Αναγνώστης», το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Ιωαννίνων (Πυρσινέλλα 11, 26510 34911), προτείνει 15 τίτλους βιβλίων. Μπορείτε να τους βρείτε στο κατάστημα ή και στο mybook.gr, το ενημερωμένο site και e-shop του.


Μπορείτε να δείτε όλο τον οδηγό αγορών από επιχειρήσεις της πόλης, στο Εξώφυλλο

 1. Sapiens - Μια εικονογραφημένη ιστορία Γιουβάλ Νώε Χαράρι (Αλεξάνδρεια)

Πώς ένας ασήμαντος πίθηκος έγινε άρχοντας του πλανήτη Γη, ικανός να διασπάσει το άτομο, να πετάξει στο φεγγάρι και να χειριστεί τον γενετικό κώδικα της ζωής; Ο Γιουβάλ Νώε Χαράρι μάς προσκαλεί να δούμε τη μεγάλη εικόνα και την τρελή πλευρά της ιστορίας – εξηγώντας γιατί είμαστε όλοι παγιδευμένοι στα όνειρα των νεκρών.

2. Λύκος ανάμεσα σε λύκους-Χανς Φαλάντα (Gutenberg)

Βερολίνο, 1923: ο τρελός πληθωρισμός οδηγεί τα μεσαία στρώματα στα πρόθυρα της πείνας. Η επιθετικότητα της ακροδεξιάς μεγαλώνει. Ο νεαρός Βόλφγκανγκ Πάγκελ, αξιωματικός στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, άνεργος πλέον, προσπαθεί να επιβιώσει ρισκάροντας τα πάντα στο καζίνο και στη ζωή.

3. Το μαγικό βαρέλι-Μπέρναρντ Μάλαμουντ (Καστανιώτη-20ος)

Τα πράγματα εξελίσσονται αναπάντεχα και σε τούτη την ιστορία, στην οποία ο Μπέρναρντ Μάλαμουντ, ένας μεγάλος μάστορας της μικρής φόρμας, συμπυκνώνει όλα του τα αφηγηματικά χαρίσματα, εκείνο τον μοναδικό τρόπο που είχε να εισχωρεί ακαριαία στα μύχια των χαρακτήρων του και να παρακολουθεί στενά τις υπαρξιακές τους περιπέτειες.

4. Το βέλος του Απόλλωνα-Νικόλας Χρηστάκης (Κάκτος)

Οι βαθιές και μακροχρόνιες επιπτώσεις της πρόσφατης πανδημίας στον τρόπου που ζούμε

5. Έθνη σε αναταραχή-Τζάρεντ Ντάιαμοντ (Διόπτρα)

Έχοντας ζήσει για μεγάλα διαστήματα σε πέντε από τις επτά αυτές χώρες και μιλώντας τη γλώσσα τους, ο Diamond είναι σε θέση να παρουσιάσει τα ιστορικά γεγονότα τόσο υπό το πρίσμα των προσωπικών βιωμάτων του όσο και από μαρτυρίες ανθρώπων που σε πολλές περιπτώσεις τα έζησαν από πρώτο χέρι.

6. Μια λοξή ματιά στην ιστορία-Διονύσης Ελευθεράτος (Τόπος)

Αναρίθµητα γεγονότα, ιδεολογήµατα και µοτίβα µάς προ(σ)καλούν να προσχωρήσουµε στην ευκολία του κλισέ «η Ιστορία επαναλαµβάνεται». Ολόιδια, φυσικά, δεν επανεµφανίζεται η Ιστορία, αλλά πλάθει άκρως ενδιαφέροντα déjà vu.

7. Όλοι οι άνθρωποι του βασιλιά-Ρόμπερτ Γουόρεν Πεν (Πόλις)

Νέος, οραματιστής και φιλόδοξος, ο Γουίλι Σταρκ ξεκινά την πολιτική του σταδιοδρομία αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση για την ταπεινή του καταγωγή, να ταχθεί στην υπηρεσία του λαού, των απόκληρων και των αδικημένων, να αγωνιστεί για μια άλλη, προοδευτική Αμερική.

8. Δεν έχουμε ιδέα-Χόρχε Τσαμ-Ντάνιελ Γουάιτσον (Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης)

Η κατανόηση του ανθρώπου για τον φυσικό κόσμο είναι γεμάτη χάσματα. Όχι μικρά κενά που μπορούμε να αγνοήσουμε, αλλά τεράστιες ελλείψεις στις βασικές μας αντιλήψεις για το πώς λειτουργεί ο κόσμος.


9. Τίποτα δεν χάνεται-Κλοέ Μεντί (Πόλις)

Μια μικρή πόλη όμοια με τόσες και τόσες άλλες… κι έπειτα, κάποια μέρα, κατάχρηση εξουσίας… ένας αστυνομικός έλεγχος που παίρνει άσχημη τροπή…

10. Ανήσυχα άκρα-Νίκος Παναγιωτόπουλος (Μεταίχμιο)

Τι σχέση μπορεί να έχει η φθορά της ερωτικής σχέσης με τα διαστημικά ταξίδια, ο χωρισμός με τα τσιγάρα και τις παροιμίες, το Εκκρεμές του Φουκό με την ερωτική έλξη, οι ταινίες πορνό με την επιμέλεια κειμένων και τη ζήλια, το σκάκι με τη νεκρωμένη λίμπιντο και οι πισίνες στις βίλες των νοτίων προαστίων με τα ερωτικά απωθημένα;

Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης: Πυρσινέλα 11, mybook.gr, facebook @bookstore.anagnostis

ΣΧΟΛΙΑ
Ευη
Λειπουν τα ουγγρικα ψάρια. Πολυ καλο βιβλιο, το εχω κάνει δωρο και θα το ξανακανω τα φετινά Χριστούγεννα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back