Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπαρουσίαση: «Σταυροδρόμι» του Velaj Fate

Εικόνα του άρθρου Βιβλιοπαρουσίαση: «Σταυροδρόμι» του Velaj Fate
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2022, 13:06
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Velaj Fate «Σταυροδρόμι» (Εκδόσεις Ωκεανίδα) παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, η Ελίζα Σπιροπάλι, αλβανή υπουργός Εσωτερικών Σχέσεων με το Κοινοβούλιο, ο δήμαρχος Αργυροκάστρου Φλαμούρ Γκολέμι, ο Κώστας Καραβίδας, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο συγγραφέας.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρεται:

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία, που μπορεί να ήταν οποιουδήποτε από όλους εκείνους που το 1991 έφυγαν από την Αλβανία με ένα σακίδιο γεμάτο όνειρα.

Η ιστορία ενός ανθρώπου, που είχε ονειρευτεί να ζήσει σε μητροπόλεις, όμως η μοίρα τού επιφύλαξε ένα μικρό ξενοδοχείο στις κορυφές των βουνών της Αυστρίας.

Εκεί προσπάθησε να ξαναβρεί τον εαυτό του, να ανασυγκροτηθεί και να ονειρευτεί μια καινούρια ζωή έπειτα από αλλεπάλληλες διακυμάνσεις και σκαμπανεβάσματα για να μη βρεθεί ποτέ ξανά σε στιγμές θλίψης και δραμάτων. Θα αντιμετώπιζε όσα του είχε γράψει η μοίρα ολομόναχος και μακριά από τους δικούς του και την πατρίδα του.

Μια ιστορία γραμμένη σε προσωπικό ύφος, σαν ζωγραφιές καμωμένες με σάρκα και αίμα και σαν φωτογραφίες καμωμένες με γράμματα και λέξεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back