Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 11-06-2021, 09:23
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το τμήμα Βιολογικών Εφρμογών και Τεχνολογιών, αν μη τι άλλο, από τα αρμοδιότερα ακαδημαϊκά στην περιοχή και όλη τη χώρα, να εκφέρει άποψη για τον εμβολιασμό, καλεί τους φοιτητές-τριες του να εμβολιαστούν με την εξής ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος του τμήματος, Π. Μαραγκός:

Αγαπητοί μας φοιτητές,
Με την ευκαιρία του σταδιακού ανοίγματος της πλατφόρμας εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες, το Tμήμα σας καλεί όλες και όλους να εμβολιαστείτε. Εμβολιαζόμενοι προστατεύετε τον εαυτό σας, τα μέλη της οικογένειάς σας, τους φίλους σας, τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Συμβάλετε στην φυσιολογική επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματός μας, συμβάλετε στον περιορισμό της διασποράς του ιού άρα, και της εμφάνισης νέων πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων. Συμβάλετε στην γρήγορη επαναλειτουργία της κοινωνίας, της καθημερινότητάς μας και της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας χωρίς εμπόδια και περιορισμούς.
Το εμβόλιο αποτελεί αποδεδειγμένα το αποφασιστικότερο όπλο που διαθέτει η ανθρωπότητα κατά της Covid-19. Αυτό δείχνει η επιδημιολογική κατάσταση σε χώρες όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι πάνω από 50%, όπως το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κίνδυνος από τον εμβολιασμό, για όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού, είναι πολύ μικρότερος συγκριτικά με τον κίνδυνο θανάτου από την ασθένεια, χωρίς να υπολογίζουμε τις μακροχρόνιες συνέπειες που καταλείπει η ασθένεια.
Η γρήγορη ανακάλυψη των εμβολίων είναι η κατάληξη μιας μακράς πορείας ερευνών στο τομέα αυτό. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της επιστήμης της Βιολογίας και πρέπει να είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Η συμμετοχή μας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι νίκη του επιστημονικού ορθολογισμού απέναντι στην άγνοια και την οπισθοδρόμηση. Ενημερώστε τον περίγυρό σας και μη ξεχνάτε: το καλύτερο εμβόλιο είναι αυτό που έγινε χθες!

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα