Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Βάσεις 2016: Τα «πάνω», τα «κάτω» και τα «γιατί» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Βάσεις 2016: Τα «πάνω», τα «κάτω» και τα «γιατί» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/08/2016, 23:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ομολογουμένως ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών, στην πρώτη τους θεώρηση, ειδικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Επιβεβαιώνονται όσοι «προέλεξαν» ότι κάθε εκτίμηση για τις βάσεις θα ήταν παρακινδυνευμένη, μιας και καμία «φόρμουλα» δεν μπόρεσε να εντάξει εξ ολοκλήρου το αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι αυτή τη φορά, «κράτησαν» οι κλασικές σχολές, Φιλοσοφική και Φυσικομαθηματική, ενώ αυτές που κατά καιρούς τα σχετικά πρόσφατα χρόνια ανέβαιναν λόγω εργασιακής αποκατάστασης των αποφοίτων τους, έπεσαν. Έτσι, με κάτω του 10 βαθμό μπαίνει η τελευταία στο Νηπιαγωγών, ενώ μείωση σχεδόν 3.000 μορίων παρουσιάζει το Παιδαγωγικό. Μειωση, ικανή μάλιστα, παρουσιάζει και η Αρχιτεκτονική που φαίνεται ότι ακόμα δεν έχει κατακτήσει το χώρο της ως σχολή.

Αντίθετα, ανοδική κινήθηκε η Ιατρική, όπως επίσης και το Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, το οποίο εξελίσσεται σε «τμήμα αιχμής» λόγω κυρίως της διεξόδου των μεταπτυχιακών στο εξωτερικό (όχι τόσο στην Ελλάδα), πάνω στο αντικείμενο. Αυτή την εποχή ένα μεταπτυχιακό στη βιοτεχνολογία μπορεί να σημαίνει στο εξωτερικό (και) έναν αξιοπρεπέστατο μισθό, τη στιγμή που στην Ελλάδα προσφέρει αντίθετα κακές συνθήκες εργασίας (γιατί οι μεταπτυχιακοί είναι και εργαζόμενοι).


Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις βάσεις εδώ

«ΒΡΟΧΗ» ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ

Τα συγχαρητήριά τους στέλνουν από το πρωί φορείς, βουλευτές κ.α. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «σήμερα τελείωσε η αγωνία χιλιάδων μαθητών. Καλή σταδιοδρομία σε όλους τους επιτυχόντες» και η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη συγχαίρει τους επιτυχόντες και επιτυχούσες, αλλά προσθέτει ότι «όσοι από εσάς δεν πετύχατε το στόχο σας, να θυμάστε ότι η ζωή είναι όλη μπροστά σας και ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. Στο χέρι σας είναι να πετύχετε τους στόχους που θα βάλετε για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας, το κοινωνικό σύνολο».

Η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων τέλος, τονίζει: «Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νομού Ιωαννίνων που κατάφεραν στις Πανελλήνιες εξετάσεις να εξασφαλίσουν μια θέση στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Προτρέπουμε όμως ταυτόχρονα τα παιδιά που συνάντησαν κάποιες δυσκολίες στον αγώνα τους να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και να μην εγκαταλείψουν τα όνειρά τους».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back