Αυτοδιοικητικές κινήσεις: Κάλεσμα στο Άκτιο

Εικόνα του άρθρου Αυτοδιοικητικές κινήσεις: Κάλεσμα στο Άκτιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2024, 16:00

Οι περιφερειακές κινήσεις «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια», η «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο-Αγωνιστικό Μέτωπο» και οι δημοτικές κινήσεις «Ανυπότακτο Αγρίνιο», «Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας» και «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα-Αγωνιστικό Μέτωπο», συνυπογράφουν ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό και καλούν σε συμμετοχή στη συγκέντρωση της νατοϊκής βάσης του Ακτίου την Κυριακή 21/4 στις 11 πμ και την πορεία στις 12μμ στη Πρέβεζα με προσυγκέντρωση στο Φόρο.

Μεταξύ άλλων, οι παρατάξεις ζητούν να κλείσει η βάση και αναφέρουν επίσης:

«Η στήριξη στο Ισραήλ είναι έκφραση της επιλογής της ελληνικής αστικής τάξης να διεκδικήσει ένα διευρυμένο κομμάτι από την λεία των οικονομικών πόρων και των ενεργειακών δρόμων της Ν.Α. Μεσογείου μέσω των ΑΟΖ και άλλων συμφωνιών, δημιουργώντας τον επιθετικό άξονα Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτος-Κύπρος και παίζοντας τον ρόλο του ‘καλού στρατιώτη’ των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η στάση της κυβέρνησης. Η πολιτική αυτή, που οξύνει τον επικίνδυνο αστικό ανταγωνισμό με την Τουρκία».

Προσθέτουν επίσης ότι «οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να έχουν το δικό τους κράτος, στα ιστορικά τους εδάφη, με επιστροφή των εκατομμυρίων προσφύγων. Όχι ένα κράτος κηδεμονευόμενο, αποτελούμενο από ομάδες οικισμών, όπως έλεγε η Συμφωνία του Όσλο».

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back