Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αυξάνεται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Εικόνα του άρθρου Αυξάνεται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2022, 17:02
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος με αναδρομική ισχύ για το περσινό έτος και τη δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε η Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης.

Το επίδομα, που έχει ήδη εξαγγελθεί και αφορά την αύξηση σε 1.500 ευρώ από 1.000 ευρώ, έκτος του ότι θα ισχύσει και για τους σπουδαστές των ΔΙΕΚ, θα καταβληθεί φέτος το φθινόπωρο αναδρομικά επιπλέον για το 2021-22. Επίσης, το επίδομα αυξάνεται σε 2.000 ευρώ σε όλες τις περιπτώσεις συγκατοίκησης.

Οι δικαιούχοι του διευρυμένου επιδόματος υπολογίζονται σε περίπου 50.000 φοιτητές και σπουδαστές, επισήμανε η κα Κεραμέως.

Ο προϋπολογισμός του ΥΠΑΙΘ για το φοιτητικό επίδομα ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ, με μια αύξηση που ξεπερνάει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικές ρυθμίσεις έχουν δρομολογηθεί, τόνισε η κ. Κεραμέως, για φοιτητές και σπουδαστές στα τρία ακριτικά Πανεπιστήμια, Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και Δημοκρίτειο Θρακης, καθώς τα κριτήρια για τους δικαιούχους διευρύνονται από τα 30.000 στα 40.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα.

Όσο αφορά τις φοιτητικές εστίες σε πέντε περιοχές της χώρας, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Δυτική Αττική, Κρήτη θα δημιουργηθούν μέσω ΣΔΙΤ περισσότερες από 8.150 κλίνες, με κόστος πάνω από 540 εκατομμύρια ευρώ. Η έναρξη της κατασκευής τους έχει προγραμματιστεί για το 2023 και η ολοκλήρωσή τους το 2027.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back