ΗΠΕΙΡΟΣ

«Αχέροντας», γυρίσματα τέλος

Εικόνα του άρθρου «Αχέροντας», γυρίσματα τέλος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/05/2023, 23:09
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Αχέροντας» είναι ο τίτλος της ταινίας μικρού μήκους, γυρίσματα της οποίας έγιναν τον Απρίλιο στις εκβολές και τις πηγές του ποταμού Αχέροντα, στην Αμμουδιά και στη Γλυκή Θεσπρωτίας.

Πρόκειται για μια ταινία σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου και σε σενάριο της Μάτας Κούρτη με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη, τη Σμαράγδα Αδαμοπούλου και τον Αργύρη Μπακιρτζή.

Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία ενός ζευγαριού που αποφασίζει να περάσει ένα σαββατοκύριακο στον ποταμό Αχέροντα. Κατά την παραμονή τους εκεί, η μυθολογία του τόπου τους επηρεάζει και τους ωθεί να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους.

Η ταινία αποτελεί μία παραγωγή της εταιρείας Hοneybee, σε συμπαραγωγή με τη Librart Performing Arts Ensemble και το «Νεανικό Πλάνο» και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Περιφέρειας Ηπείρου.  

«Το επιβλητικό τοπίο και ο μύθος που το περιβάλλει αποτέλεσαν την έμπνευση του σεναρίου. Η ξεχωριστή φύση της περιοχής με τα αιωνόβια πλατάνια, το πολυσύνθετο οικοσύστημα και τα κρυστάλλινα νερά αναδείχθηκαν και ανέδειξαν την ιστορία. Οι φιλόξενοι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των Δήμων Πάργας και Σουλίου και ιδιαίτερα αυτοί της Αμμουδιάς και της Γλυκής όπου πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της ταινίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των συντελεστών της ταινίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back