ΗΠΕΙΡΟΣ

ΑΤΜ, τζόγος και εκρηκτικά (μέχρι και Πρέβεζα)

Εικόνα του άρθρου ΑΤΜ, τζόγος και εκρηκτικά (μέχρι και Πρέβεζα)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2023, 15:43
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σπείρα που «σήκωνε» τραπεζικά ΑΤΜ σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και την Πρέβεζα, εξάρθρωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις «διαρροές», μεταξύ των τριών συλληφθέντων υπάρχει και υπότροπος, για το ίδιο αδίκημα.

Σύμφωνα με τον αττικάρχη Γιάννη Σκούρα, η σπείρα των τριών ατόμων διαρρήγνυε ΑΤΜ με εκρηκτικά ή τροχό κοπής.

«Πρόκειται για άτομα με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων, που επιδείκνυαν ιδιαίτερη επιμέλεια στην επιλογή του τόπου και του χρόνου που δρούσαν, αδιαφορώντας ωστόσο για τη διακινδύνευση της σωματικής ακεραιότητας ή ακόμα και της ζωής των εργαζομένων στην φύλαξη των χώρων που ήταν εγκατεστημένα τα ΑΤΜ» σύμφωνα με τον ταξίαρχο Σκούρα.

Συμπλήρωσε δε ότι «όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν προκλητικά πολυτελή βίο, τον οποίο επιδείκνυαν με κάθε ευκαιρία τόσο στις καθημερινές τους συναναστροφές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και ξέπλεναν χρήμα με ποσά στη μουσική βιομηχανία (ο φερόμενος ως υπότροπος είναι μουσικός της τραπ) ή με τζόγο.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις εκρήξεων Α.Τ.Μ. σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και 7 κλοπές οχημάτων, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης υπολογίζεται στο ποσό των 710.000 ευρώ.

Μεταξύ των κατασχεθέντων είναι και 206.570 ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ, καθώς και ένα πολεμικό τουφέκι Μ16 και 1,5 κιλό εκρηκτικών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back