Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ασύλληπτα νούμερα για το 10ο Γυμνάσιο

Εικόνα του άρθρου Ασύλληπτα νούμερα για το 10ο Γυμνάσιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2017, 16:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η περίφημη «Μεγάλη Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» βρίσκεται και πάλι ενώπιόν μας, συνοδευόμενη από όλους τους έντονους προβληματισμούς για τον παιδαγωγικό της χαρακτήρα.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες μαθητές ανά την Ελλάδα συγκεντρώνουν πλαστικές συσκευασίες προς ανακύκλωση και κερδίζουν δώρα: από tablet και ταξίδια μέχρι κάμερες και ΜΡ3. Οι συσκευασίες που συγκεντρώνει το κάθε σχολείο, είναι από δεκάδες μέχρι εκατοντάδες χιλιάδες…

Σε πανελλαδικό λοιπόν επίπεδο, την πρωτιά κατακτούν τα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών, με το 10ο Γυμνάσιο (και συγκεκριμένα το Γ1 τμήμα) να πρωτοπορεί και πάλι –για τρίτη συνεχή χρονιά- με… ασύλληπτα νούμερα: 366.893 συσκευασίες. Το νούμερο αυτό φέρνει αυτό το σχολείο πρώτο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Ένα σχολείο που φαίνεται ότι έχει πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Συνολικά, τα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών συγκέντρωσαν πάνω από μισό εκατομμύριο συσκευασίες μέσα σε λίγους μήνες.

Την Τρίτη 14 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής επάθλων στο πλαίσιο της «Μεγάλης Γιορτής Ανταποδοτικής Ανακύκλωση» για τους μαθητές του δήμου Ιωαννιτών.

Οι μαθητές του Γ1 του 10ου Γυμνασίου δεν θα κερδίσουν μόνο από ένα τάμπλετ αλλά, λόγω και της πανελλήνιας πρωτιάς, κερδίζουν και ένα ταξίδι 4 ημερών στην Αράχωβα.

Τα υπόλοιπα τμήματα που θα πάρουν έπαθλα, είναι:

-Tο τμήμα Α4 του 1ου Γυμνασίου Ανατολής, με σύνολο συσκευασιών που ανακυκλώθηκαν: 101.462 (μία action camera για κάθε μαθητή)

-Η γ’ τάξη Γυμνασίου από τα «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια», με σύνολο συσκευασιών που ανακυκλώθηκαν: 26.178 (ένα ΜΡ3 για κάθε μαθητή)

-Το τμήμα Β1 του 9ου Γυμνασίου Ιωαννίνων (Κωνσταντινουπόλεως 1), με σύνολο συσκευασιών που ανακυκλώθηκαν: 10.495 (ένα ΜΡ3 για κάθε μαθητή)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back