ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αρχίζει το ματς

Εικόνα του άρθρου Αρχίζει το ματς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/08/2017, 13:50
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σήμερα ξεκινάει το καλύτερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του κόσμου, η αγγλική Premier League.  Παρότι σε συμβολικό επίπεδο, η περσινή σεζόν ήταν εκείνη κατά την οποία έδωσαν πρώτη φορά ραντεβού στο νησί τα μεγαλύτερα ονόματα της προπονητικής, με τον Μουαρίνιο να την «πατάει», όπως και ο Γκουαρντιόλα, τη στιγμή που ο Κλοπ προδόθηκε και πάλι από την αστάθεια της Λίβερπουλ. Νικητής, ήταν ο Αντόνιο Κόντε με την Τσέλσι που συνέχισε να παίζει το προσεγμένο ποδόσφαιρο που της έδωσε και παλιότερα τίτλους.

Φέτος, ήταν η σειρά των μεταγραφών. Ο Βενγκέρ έφερε τον Λακαζέτ από τη Λυόν με 53 εκατ. ευρώ, η Τσέλσι πήρε τον Μοράτα από τη Μαδρίτη με 66 εκατ. ευρώ, η Σίτι έκανε ρεκόρ δαπάνης για αμυντικό, για τον Μεντί, η Λίβερπουλ έδωσε και αυτή αρκετά χρήματα για να πάρει τον Σαλάχ από τη Ρόμα. Το χρηματικό «μπαμ» πάντως, το έκανε η Γιουνάιτεντ που έδωσε 85 εκατ. ευρώ για να πάρει τον Λουκάκου από την  Έβερτον, μεταγραφή για την οποία όλοι παραφυλάνε τον Μουρίνιο, αν δεν «βγει» στο γήπεδο.  Αρκετά χρήματα έδωσε η Γουεστ Χαμ, αλλά και μικρότεροι σύλλογοι, ενώ το αρνητικό ρεκόρ δαπάνης έκανε η Τότεναμ, η οποία έγινε και το καλοκαιρινό ανέκδοτο στην Αγγλία.

Το συμπέρασμα πάντως είναι και πάλι, ότι όσο καλό ή καλύτερο ποδόσφαιρο να παίζεται σε άλλα πρωταθλήματα, στην Αγγλία, η μπάλα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, με έναν τρόπο που ο υπόλοιπος κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί αν δεν το έχει ζήσει.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

11 Αυγούστου
Άρσεναλ-Λέστερ

12 Αυγούστου
Γουότφορντ-Λίβερπουλ
Γουεστ Μπρομ-Μπόρνμουθ
Κρίσταλ Πάλας-Χάντερσφιλντ
Σαουθάμπτον-Σουόνσι
Τσέλσι-Μπέρνλι
Έβερτον-Στόουκ
Μπράιτον-Μάντσεστερ Σ.


13 Αυγούστου
Νιουκάστλ-Τότεναμ
Μάντσεστερ Γ.-Γουέστ Χαμ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back